Tilaa
Uutiset

F1-veneiden kauden avausta lykätään koronaviruksen vuoksi

F1-sarjassa kilpailevat Sami Seliö, Filip Roms sekä ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös aiemmin F2-sarjassa ajanut Kalle Viippo.

03.03.2020

TekstiJukka Hiiro

Kilpaveneilyn kuninkuussarjan eli F1-veneiden kauden ensimmäinen MM-osakilpailu on peruttu. Kisa oli tarkoitus käydä Saudi-Arabian Jeddahissa maaliskuun 17.-21. päivä. Syynä kilpailun perumiselle on huoli koronaviruksesta, järjestäjäorganisaatio H20 Racing tiedottaa.

UIM-F1H20:n mukaan päätös syntyi paikallisten järjestäjien ja viranomaisten kanssa yhteistyössä. Tavoitteena on kaikkien kisaan osallistuvien turvallisuus.

”Paikallisten ihmisten, kisaan osallistuvien kuljettajien ja muun henkilökunnan turvallisuus on aina ollut prioriteettilistallamme tärkeintä”, tiedotteessa todetaan.

Kisa on tarkoitus järjestää Jeddahissa myöhemmin samalla radalla.

Toistaiseksi tilanteen kehittymistä seurataan ja uudet päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

F1-sarjassa kilpailevat Sami Seliö, Filip Roms sekä ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös aiemmin F2-sarjassa ajanut Kalle Viippo.

Myös Sami Seliö itse oli jakanut tiedotteen kisan perumisesta yhteisöpalvelu Facebookissa ja kommentoinut sitä ”hymiöketjulla”, joista mitään ei voine kuvata kovin ilahtuneeksi.

F1-veneiden toinen MM-osakilpailu, josta näillä näkymin tulee nyt kauden ensimmäinen, ajetaan Portugalissa toukokuussa. Autourheilun puolella F1-kauden Australian avauskilpailu on sen sijaan päätetty ajaa aikataulun mukaisesti 15. maaliskuuta.

Lue myös nämä

X