Tilaa
Jutut

Finnboatin kuntokartoittajat myös veneiden peruskatsastuksen runkokatsastajiksi

Finnboat ja Suomen Purjehdus ja Veneily solmivat runkokatsastuksia koskevan yhteistyösopimukseen.

26.02.2019

TekstiJukka Hiiro

Finnboat ry eli Suomen Venealan Keskusliitto on solminut Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kanssa veneiden runkokatsastuksia koskevan yhteistyösopimuksen.

Sopimuksen myötä Finnboatin valtuutetut kuntokartoittajat voivat jatkossa suorittaa myös veneiden runkokatsastuksia osana veneiden peruskatsastusta.

”Tämä helpottaa runkokatsastusta sellaisissa tilanteissa, joissa seurojen katsastajat eivät pääse paikan päälle. Tarkoituksena on auttaa veneilijöitä. Yhteistyö on luontevaa, sillä Finnboatin kuntokartoittajilla on jo tarvittavaa tietotaitoa”, SPV:n puheenjohtaja Jan Jansson, sanoo tiedotteen mukaan.

Veneen vuosittainen katsastus on pakollista pursiseuran rekisteristerissä oleville veneille. Tavallisesti sen suorittavat pursiseuran siihen valtuuttamat ja katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastuslupa. Joka viides vuosi veneisiin on tehtävä myös runkokatsastuksen sisältämä peruskatsastus.

Finnboatin Kuntokartoittajat ovat Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen johtokunnan hyväksymiä kuntokartoitukseen koulutettuja veneiden korjauksen ammattilaisia. Finnboatin kuntokartoitus on kehitetty yhdessä VTT:n (nyk. Eurofins Expert Services) veneasiantuntijoiden kanssa. Kuntokartoittajia on Suomessa tällä hetkellä noin 70.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry on puolestaan suomalaisten pursi- ja veneseurojen etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 330 jäsenseuraa ja noin 45 luokkaliittoa, sekä kaikkiaan noin 60 000 jäsentä.

Lue myös nämä

X