Tilaa
Testit

Flipper 670 DC ja ST – Imagomalli ja perinteiden jatkaja

Uudet Flipperit tekevät vaikutuksen, pitkästä aikaa. Alkaako tästä perinteikkään merkin uusi voittokulku?

14.08.2012

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Molemmat uudet 670-mallit ovat pohjimmiltaan tuttuja peruskonsepteja uusissa kuoseissa. Värityksessä liikutaan ehkä jopa hieman liian varman päälle ja markkinoilla jo omaksuttujen trendien mukaan. Veneiden rungot ovat valkoiset ja sisustuksissa käytetään särmikkäästi soveltaen ruskeata ja harmaata.

DC on tutun tyylinen päiväretkivene, jonka keulakansi kätkee alleen v-punkan ja paikan joko kemialliselle tai vedellä huuhdeltavalle käymälälle.

Tuulilasi on melko edessä ja veneeseen on pyritty saamaan avaruutta ja helppoutta liikkumiseen. Tilat ovat mukavimmillaan 4-5 matkustajalle kuljettajan lisäksi.

Flipper 670 DC:n avotilaan on saatu riittävästi istuskelu- ja oleskelutilaa, mutta myös mahdollisuus liikkua sujuvasti keulasta perään. Pöytä on vakiovaruste.

Avara Sport Top

Uutuuskaksikon varsinainen yllättäjä on ehdottomasti ST. Ulkoinen olemus kun ei paljasta veneen käyttötarkoitusta mitenkään. Ensivilkaisulla voisi kuvitella veneen olevan sulavalinkaisen katteen alla auttamattoman ahdas ja epäkäytännöllinen. Totuus on kuitenkin aivan toinen.

Veneeseen astuttaessa huomio kiinnittyy poikkeuksellisen avaran näköiseen oleskelu- ja majoitustilaan.

Sport-Topiin kuljetaan keulasta tuulilasimallin tavoin avattavan etuikkunan kautta. Sivukansia ei ole katsottu tarpeellisiksi.

DC:stä poiketen kuljettajalla ja apumiehellä on erillisistuimet, kun DC:ssä styyrpuurissa on kaksoispenkki. Se tekee keskikäytävän avarammaksi, mutta vastaavasti avotilan sohvaryhmä on ST:ssä hivenen lyhyempi.

Flipper 670 ST:n väljä ja avara tunnelma yllättää. Keulakannelle vievät portaat ja tuulilasin ovi ovat lajissaan poikkeuksellisen leveät.

Flippereiden muhkeat sisustukset ja napakat rakenteet tekevät niistä miellyttävän hiljaisia matkakumppaneita.

Pehmeä äänimaailma on kuin viimeinen silaus Flippereiden tarjoamaan ajokokemukseen, josta ei oikeastaan ole kuin hyvää sanottavaa.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 8/2012.

Flipper 670 ST

Flipper 670 DC

Lisätietoja: Flipper Boats

Lue myös nämä

X