Tilaa
Jutut

Harjateltta veneen suojaksi. Näin onnistut ammattilaisen vinkeillä

Älä tee veneen peittämisestä turhan vaikeaa. Ammattilaisen vinkkien avulla se onnistuu helposti ja nopeasti.

10.11.2023

Tekstijuha virtanen

Kuvattomi tähti

Ehkä nämä veneen peittämisohjeet tulevat pohjoisimpaan Suomeen jo myöhässä. Mutta etelässä on vielä marraskuussakin paljon veneitä vesillä ja talviteloille siirtyminen on vielä edessä.

Entisen Sipoon alueella, nykyisessä itäisimmässä Helsingissä JG-Marin -venehuoltoa pyörittävä Jonne Gleisner kertoo marraskuun olevan hänelle nykyisin melkeinpä vilkkainta veneiden nostoaikaa. Jäiden tulo eteläiseen Suomeen venyy useimmiten vuodenvaihteeseen saakka ja ainakin kalastajat venyttävät veneensä talviteloille nostoa mahdollisimman pitkään.

Jos vene on jo nostettu vedestä, niin huoltojen ynnä muiden syiden takia moni niistä on silti vielä vailla talvisuojaa. Lämpimään sisähalliin ei kaikilla ole varaa ja silloin vene saa talvitakikseen vain pressun tai paremminkin kevytpeitteen.

Niistä oli iso testijuttu Kipparin lokakuun numerossa (Kippari 10/2023). Aiheeseen kannattaa tutustua, jos peite on vielä hankkimatta. Jutussa tulee hyvin ilmi mitä haasteita ison moottori- tai purjeveneen peittämisessä on. Pienemmän moottoriveneen kanssa samoja virheitä tai ongelmia on helpompi välttää, kunhan ei lähde miettimään veneen peittämistä liian monimutkaisesti. Yksinkertainen on kaunista tässäkin, eikä niin sanotusta ylityöskentelystä ole välttämättä mitään hyötyä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X