Tilaa
Näyttelyt

Kallavesj 2023 -näyttely on käynnissä Kuopiossa

Kallavesj’-messut on Kuopion Pursiseuran vuosittain järjestämä veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan suurtapahtuma. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1964 lähtien.

31.03.2023

TekstiSatu Björn

Kuvatvideo jouko saarinen, kallavesj

Veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan erikoistapahtuma Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa maalis-huhtikuun vaihteessa, perjantaista sunnuntaihin 31.3.–2.4.2023.

Kallavesj´-messuille on ilmainen sisäänpääsy ja ilmainen bussikuljetus keskustasta 30 minuutin välein.

Tapahtumavieraat pääsevät tutustumaan esimerkiksi uusiin venemalleihin. Mukana ovat kaikki suurimmat kuopiolaiset venealan toimijat.

Tapahtumassa kuullaan luentoja esimerkiksi vuokraveneilyyn ja puuveneen rakentamiseen liittyen sekä mielenkiintoisia tietoiskuja. Mukana on myös vesiurheiluun, vapaa-aikaan ja matkailuun liittyviä toimijoita.

Kuopio-hallissa on näytillä kolme Kuopion Venevaja ja Verstas ry:n Kari Sutisen ja Esko Mattssonin rakentamaa puuvenettä. Jokaisena messupäivänä auditoriossa on mahdollisuus kuulla tarkemmin rakennusprojektin kulusta kahden puuvenemiehen erilaisista lähtökohdista.

Messuvieraat pääsevät myös tutustumaan paikallisena käsityönä valmistuneeseen, täyssähköiseen Elwood Boatsin lippulaivaan, Elwood 950e MC -matkaveneeseen. Kuopiolainen yritys valmistaa tilauksesta täyssähköisiä puuveneitä mallistonsa 5,5-metrisestä päiväpurresta 9,5-metriseen kaksikajuuttaiseen matkaveneeseen.

Messujen ohjelma

Lue myös: Elwood 550E HT – Ytimessä sähkö ja puu, Kippari 9/2021

Lue myös nämä

X