Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Flipper 760 DC – Ajamisen keveyttä

Flipperissä on onnistuttu yhdistämään hyvät ulkotilat mukaviin ajo-ominaisuuksiin. Matkaveneestä haaveilevan kannattaa suunnata katse toisenlaiseen veneeseen.

02.02.2024

TekstiJuha Nieminen

Kuvatja video Tomi Tähti

Kenelle: Veneilijälle, joka arvostaa veneessään nopeutta, hyviä ajo-ominaisuuksia sekä kyyditsee isoakin miehistöä päiväretkillä.

Flipper on niitä venemerkkejä, jonka nimi muistetaan ja usein vene myös tunnistetaan ulkonäön perusteella. 60-luvun lopulla Nauvossa perustetun veistämön mahtivuodet osuivat 70- ja 80-luvuille, jolloin elettiin HT-veneiden huippuaikaa. Suosituimpia olivat Flipper 575- ja 640-mallit.

Flipperin uusi nousu alkoi 2010-luvulla, jolloin Bella-Veneiden omistukseen siirtynyt venemerkki toi markkinoille uutuuksia kiivaaseen tahtiin. Usein suunnittelusta vastasi norjalainen Espen Thorup. 2010-luvun puolivälin jälkeen useat Thorupin suunnittelemat veneet saivat Euroopan Vuoden Vene -kunniamaininnan.

Nyt koeajettu, Thorupin käsialaa oleva venemalli Flipper 760 DC ei yltänyt ensiesittelyvuonna 2013 palkintosijalle, mutta oli hienosti loppukilpailuun päässeiden joukossa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X