Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Sea Star 26 – Koppiveneiden jättiläinen

Hyvä yhteysvene on riittävän nopea ja merikelpoinen. Tilaa pitää riittää matkustajille ja tavaroille. Sea Star täyttää vaatimukset, jos sillä ei mennä avomeriolosuhteisiin.

20.05.2024

Tekstija kuvat juha nieminen

Sea Star 26 + Honda BF 225 hv

Kenelle: Mökkiläiselle, joka kuskaa paljon ihmisiä ja tavaroita. Sopii myös muutaman päivän retkiveneeksi, kahdelle hengelle.

Sea Starin juuret ovat vahvasti Pohjanmaalla. Nykyisin Nord Star -veneistä tunnettu Linex Boat aloitti Sea Starien valmistamisen vuonna 1984. Merkki tunnetaan parhaiten monikäyttöisistä takahyttiveneistä.

Linex Boatin luovuttua Sea Starin muoteista, kiersivät ne muutaman mutkan kautta Terhi Oy:n omistukseen. Terhi tunnetaan parhaiten ABS-muovisista soutuveneistä ja pienistä moottoriveneistä. Sea Starin pienemmät mallit, kuten 660 ja 720 ovat tuttuja merenrannoilta ja järvialueita. 26-jalkaista merkin lippulaivaa valmistettiin ainoastaan muutamia kymmeniä kappaleita vuosina 2009–2013. Joitakin veneitä meni vientiin Ruotsiin ja Norjaan.

Täysleveä koppi

Sea Star 26 tuli aikoinaan kovaan hyttiveneluokkaan. Muissa vastaavan pituisissa veneissä, kuten Targassa, Nord Starissa ja Minorissa oli ympärikäveltävät ohjaamot. Sea Starin etuna on muita veneitä selvästi tilavampi täysleveä hytti.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X