Tilaa
Jutut

Kipparin toimituksen omat suosikkiveneet – niin on monta makua kuin miestäkin

30.04.2010

TekstiKipparilehti.fi

Kipparin toimittajilta ja avustajilta kysytään todella usein, mikä vene olisi hyvä kulloiseenkin käyttöön. Kysymyksiä tulee niin kirjallisesti, puhelimitse, näyttelyissä henkilökohtaisesti kuin nykyisin myös sähköpostitse.

Lukijoita kiinnostaa myös suuresti tietää, millaisen veneen toimittajat itse ovat käyttöönsä valinneet ja miksi. Yhtä usein kysytään myös toimittajan omaa ihannevenettä.
Moni on tietävinään erilaisilla nettipalstoilla, että toimittajat haluavat ajella hienoilla ja kalliilla veneillä ja sen takia niitä myös testataan ja esitellään lehdissä paljon.

Totuus on kuitenkin melko lailla toisenlainen. Suomalaisten venemaku ja veneen käyttötarpeet vaihtelevat suuresti ja samoin vaihtelevat myös toimituskunnan mieltymykset, tottumukset ja ajatukset hyvistä veneistä.

Jotta Kipparin toimituskunnan mieltymykset selviäisivät koko lukijakunnalle yhdellä kerralla, seuraavilla sivuilla toimittajat ja osa lehden vakituisista avustajista kertoo omasta veneilytaustastaan, vanhoista ja nykyisistä veneistään sekä suosikkiveneestään – ajatuksella ”jos saisi valita vapaasti omaan käyttöön”.

Suosikkivenevalinnat kertovat monipuolisesti sen, että lehdessä julkaistavat testit tuovat näkemystä, mutta ovat työtä siinä missä mikä muukin työ tahansa. Suosikkivene tulee omasta kokemuksesta, tavoista ja omista lähtökohdista.

Veneilykokemuksistaan ja suosikkiveneistään kertovat päätoimittaja Vesa Leppä, toimitussihteeri Juha Virtanen, toimittaja Karel Kakko, AD Seppo Evinsalo sekä vakituiset avustajamme Klaus Salkola, Eero Pöyhönen, Timo Sarkkinen, Mikko Rajala, Jaakko Pitkäjärvi ja Jari Rannisto.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 5/2010

Lue myös nämä

X