Tilaa
Testit

Master Pro 750 ja Tuna 750 DC – Alumiinijätit idästä

Isot alumiiniveneet ovat yhä suositumpia alustoja markkinoiden suurimmille perämoottoreille. Lähdimme selvittämään, kuinka idän tuhdit bowriderit toimivat maksimitehon moottoreillaan.

15.08.2019

TekstiTimo Sarkkinen, Karel Kakko, testiavustus Jaakko Pitkäjärvi

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

  • Master Pro 750 + Mercury Pro XS 300. Pakettihinta 51 700 €
  • Tuna 750 DC + Mercury Verado 350. Pakettihinta 70 090 €

Kenelle

Hienostelemattomaan yhteyskäyttöön niille, jotka arvostavat joutuisaa matkantekoa, hyviä meriominaisuuksia ja mahdollisuutta kuskata isoakin porukkaa.


Tavallisesti pyydämme vertailtaviin veneisiin koneita suositellun tehoalueen keskeltä. Nyt tarjoutui oiva tilaisuus tehdä poikkeus sääntöön: kaksi kiinnostavaa ja keskenään vertailukelpoista venettä oli valmiiksi varustettu suurimmilla mahdollisilla voimanlähteillään – kuten nykyisin on aika yleistä.

Ehdokkaat kuuluvat avonaisten alumiiniveneiden raskaaseen sarjaan, joten ei ole ihme, että ostajia houkutellaan uhmakkaaseen kokonaisuuteen istuvilla jättiperämoottoreilla.

Ukrainalainen Tuna 750 DC on perän uimatasoineen pyöreästi kahdeksanmetrinen. Massiivista vaikutelmaa korostaa hopeavoittoinen värimaailma – mustat raitateippauksetkin ovat lisähintaisia. Keulassa on tilaa hulppeasti.

 

Venäläisen Master Pro 750:n kokonaispituudeksi ilmoitetaan 7,3 metriä. Leveydessä eroa on viitisentoista senttiä Tunan hyväksi. Master Pro on seitsenmetriseksi alumiiniveneeksi kompakti ja viimeistelty – etenkin jos muistelee aiemmin pelkkänä Masterina tunnetun merkin karuja malleja. Särmikäs muotoilu pikemmin häivyttää kuin korostaa 750-mallin kokoa.

 

Pakettihintoja vertaillessa Master Pro on mittaerotkin huomioiden yllättävän paljon Tunaa edullisempi. Osin toki siitä syystä, että Tunan voimanlähteenä on 350-hevosvoiman Mercury Verado. Master Prota puolestaan kiidättää saman valmistajan tuore 300 XL Pro XS-malli.

Lue testi Kipparin digilehdestä 8/2019.

 

 

Lue myös nämä

X