Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Nautico 160 Trolling -99 + Yamaha F60 -07

05.08.2008

Tekstija kuvat mikko rajala, timo sarkkinen

Erikoismalli uistelukaksikolle

Hintapyyntö: 10 900 e ”pari tonnia liikaa”

Kotimainen Nautico 160 oli vuonna 1997 huomiota herättänyt uutuus alle viisimetristen veneiden luokassa.
Se kuitenkin katosi markkinoilta jo vuosituhannen vaihteessa. Nyt on aika verestää muistoja ja katsastaa, millainen tuo aikansa erikoisuus on käytettynä uisteluversiona.

 

Käytettyä uisteluvenettä etsivälle tutustuminen muihin kuin yleisimpiin merkkeihin tuo vähintäänkin piristävää vaihtelua – etenkin, jos ei ole löytänyt omaa suosikkiaan kala-Silvereistä, -Bustereista tai -Yamarineista.

Yksi harvinaisuuksista on nyt esiteltävä suomalainen Nautico 160 Trolling. Kuten mallimerkintä kertoo, kyseessä on vetouistelijoille suunniteltu erikoismalli, jollaisia useampikin kotimainen venevalmistaja toi markkinoille 1980-luvun lopussa ja 90-luvulla; aikana jolloin esimerkiksi uistelukilpailut ympäri maata keräsivät sadoittain osallistujia.

Kalustamatonta liikkumatilaa on paitsi perässä, myös pulpetin etupuolella keulassa. Suojaisassa poterossa istumapaikkana on vain keulapenkki. Enempää kalustusta kaksi kalamiestä tuskin kaipaavat, oleilevathan he kuitenkin valtaosan ajasta pulpetin takapuolella. Parasta pulpetissa on apumiehen puoleinen karttataso säilytyslokeroineen. Kun nykyveneiden ohjaamoissa loistavat vain tyylitellyt plotterin paikat, on ilo nähdä, että suunnittelija on vielä vuosikymmen sitten – luonut paikan paperikartalle – ja siis alle viisimetriseen veneeseen!

Tuulilasin kaiteessa nököttää seitsemän vapatelinettä tiiviisti kuin pääskysparvi sähkölangalla. Vaparivistö on kyllä loistavasti uistelukaksikon tarkkailtavissa, mutta ehkä olisi kohtuullista harventaa telineitä sen verran, että miehet pulpetin takana mahtuisivat pitämään kaiteesta kiinni.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 7/2008

 

Tekniset tiedot

Nautico 160 Trolling

Pituus 4,75 m
Leveys 2,15 m
Paino n. 390 kg
Polttoainesäiliö 60 l
Tehosuositus 30-50 hv
Moottori Yamaha F60, vm. 2007
Hinta 6 660 euroa, ilman moottoria valmistusvuonna (1999)
Valmistaja Seliö-Boat Oy, Lohja

Lue myös nämä

X