Tilaa
Testit

Nordic 68 -94 + Volvo Penta KAD32 -02: Viehättävän vanhahtava retkivene

Jykeviä Nordic-veneitä tehtiin käsityönä Porvoon saaristossa, Kråkössä 1990-luvun alkuvuosiin saakka. Tämä, vajaat seitsenmetrinen 68-malli on valmistetuista veneistä viimeisimpiä.

06.03.2007

TekstiTeksti ja kuvat Mikko Rajala ja Timo Sarkkinen

 

Nordic 68 poikkeaa jo ilmeeltään monesta samankokoisesta matkaveneestä, selkeimmin tänä päivänä uusina myytävistä. Sivuprofiililtaan korkeana ja muodoiltaan selkeän suoraviivaisena siinä on ryhdikkyyttä, ainakin konservatiiviseen makuun. Tietyt yksityiskohdat, kuten korkeahko parras ja ikkunoiden kulmikkuus, antavat ulkonäköön säväyksensä.

Paitsi ulkonäkö, myös hyttiratkaisu jakaa mielipiteitä. Ohjaamo on takaa avoin, avotila kuomulla peitettävissä. Kaksi pitkittäispenkkiä jäävät kokonaan ulkosalle, niille mahtuu istumaan jopa kuusi henkeä. Kojetaulun taakse kipparin penkille sopii lisäksi yksi matkustaja.

Kipparin pitääkin hyväksyä apumies vierelleen ja päinvastoin, sillä ohjaamossa vasemmalla ei ole penkkiä lainkaan. Siinä on Nordicin pentterikaappi. Tasaisesta kannestaan huolimatta sitä ei ole luotu penkiksi tai makuupaikaksi - siispä ketään ei tarvitse häätää paikoiltaan, kun tulee tarve ruuanlaittoon tai käsienpesuun.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X