Tilaa
Jutut

Offshore 3C MM: Ennakkosuosikkina suomalaispari Johnsson-Myllymäki

31.07.2018

Tekstija kuvat Juha Virtanen

Offshore 3C-luokan maailmanmestaruudesta ajetaan tällä viikolla Ruotsissa Öregrundissa. Yksi kisan ehdottomista ennakkosuosikeista on espoolainen Marcus Johnsson, jonka navigaattorina on Jussi Myllymäki.

Offshore 3C on suurin avomerikisaluokka Pohjoismaissa. Luokassa ajetaan kaksirunkoisilla katamaraaniveneillä, joissa on kuskin ja navigaattorin suojana kuomullinen turvaohjaamo. Sen pitää suojata kilpailijaparia ja kestää vaurioitumatta reilusti yli 100 solmun (lähemmäs 200 km/h) nopeudessa tapahtuvassa mahdollisessa ympäriajossa.

Marcus Johnsson on kuljettajana kuulunut luokan huippuihin jo lähes 20 vuotta. Noina vuosina hänen tililleen on kertynyt jo viisi maailmanmestaruutta, kuudesti hänet on palkittu Euroopan mestarina ja mies on saavuttanut lukuisan joukon muita himmeämpiä mitaleita, kotimaan mestaruuksista puhumattakaan.

Tältä kesältä venekunnalla on jo EM-hopeamitalit kaulassaan, joten syystäkin kaksikko on yksi MM-lähtöjen seuratuimmista.

Johnssonin ja Myllymäen lisäksi kisaan on Suomesta ilmoittautunut mukaan kaksi muuta venekuntaa: Niclas Hallgren ja Joakim Blomqvist sekä Lauri Lampen ja Janne Tiittanen.

Ensimmäinen kisalähtö ajetaan tänään tiistaina. Seuraava lähtö ajetaan torstaina 2.8. ja viimeinen startti on ensi lauantaina 4.8.

Kisaa voit seurata täältä.

 

Lue myös nämä

X