Tilaa
Testit

Piirun verran ammattimaisempi Buster XL Pro

Buster Pro -mallisto laajeni viime vuonna jälleen yhdellä. Nyt kehityskohteena oli Buster XL, jonka Pro-version suunnitteluun otettiin mukaan myös vapaa-ajan kalastuksen asiantuntija.

27.02.2013

Tekstivesa leppä

Kuvatjuha virtanen

Vaikka Buster on maamme rekisteröintitilastojen ykkösmerkki, monen veneenostajan valinta osuu silti muihin merkkeihin ja malleihin. Monen mielestä Buster on turhan hienosteleva ja kevytrakenteinen, alumiiniveneeltä kaivataan enemmän ”äijämäisyyttä”.

Tällaisille henkilöille Buster on kehittänyt oman mallisarjansa, joka tunnetaan nimellä Pro Series. Sillä tavoitellaan ostajia, jotka haluavat veneeltään enemmän työvenemäisyyttä, kenties myös suurempia materiaalivahvuuksia ja vielä lisää huolettomuutta ja helppohoitoisuutta. Näillä ominaisuuksilla kossikellaan myös vapaa-ajan kalastajia.

Buster XL Pro on kaikkinensa sangen mukava ja toimiva vene. Pulpetin sijoitusvaihtoehdot ovat hyvät ja sijoitusta voi suhteellisen helposti myös muuttaa.

XL Prohon omistaja voi vielä valita haluamansa penkin. Tarjolla yksi tai useampia yksittäisistuimia, joissa on säätövaraa hyvin, sivuittaistuki ja joustava jalkaosa

XL on monen kalamiehen tarpeisiin riittävän suuri ja se tarjoaa tilat niin vetouisteluun kuin heittokalastukseen. Se on myös ominaisuuksiltaan isomman veneen tuntuinen ja sillä pärjää avoimillakin vesillä.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 2/2013

Tekniset tiedot

Pituus
Leveys
Paino
Kantavuus
CE-luokitus
Teho
Polttoainesäiliö
Koeajoveneen moottori
Hinta
5,94 m
2,17 m
608 kg
7 henkeä
C (rannikko)
90-115 hv
100 litraa
Yamaha F100/F115
alk. 23 085 e ilman moottoria
Valmistaja: Fiskars Boats/Inhan tehtaat Oy, Ähtäri, www.buster.fi

Erillisistuimen tilalle saa lisävarusteena kahden istuttavan penkin.

Lue myös nämä

X