Tilaa
Testit

Pikatesti: Monen suojan yhdistelmä – Mares Ultra Skin -suojavaatteet vesijetteilyyn

Tuulelta, vedeltä ja auringolta suojaavat kolmen eri kangaskerroksen paita ja housut kelpaavat moniin vesiharrastuksiin.

19.05.2023

Tekstimarko lysmä

Kuvatanton reenpää

Aurinko paistaa terävästi, mutta tuulee todella viileästi. Vesikin saisi olla mieluusti tyyni ja lämmin, mutta levoton meri järjestää vedestä nautiskelijalle viileitä pärskeitä. Haastavia jettikelejä riittää keväästä syksyyn, jolloin shortsien ja t-paidan sijaan on suojauduttava paremmin, vaikka kalenteri näyttäisi kesää.

Mares Ultra Skin -suojavaatesarjan pitkähihainen paita ja pitkät housut antavat kolmen millimetrin ja kolmen kerroksen kangassuojan.

Ihoa vasten miellyttää fleece-sisäkangas. Välissä polyesterikangas on tuulenpitävä, mutta silti hengittävä. Ulommainen joustava nailonkangas viimeistelee suojaavuuden vedeltä ja tuulelta.

Kevyet ja miellyttävät asut sopivat käytettäväksi kuivapuvun tai märkäpuvun alla tai ilman mitään muuta vaatetusta. Maresten alle sopisi myös ohut merinovillainen alusvaate eli vaihtoehtoja riittää.

Pitkän päivän vesijettiretkellä erillisen paidan ja housujen toimivuus tulee vaihtelevassa säässä esille.

Asut joustavat luontevasti, eivätkä tunnu missään tilanteessa kankeilta. Tiukka ja pehmeä kaulusosa on vauhdikkaassa ajossa tarpeen, jotta roiskeet eivät pääse kastelemaan fleece-kangasta.

Vaikka fleece-kankaaseen ujuttautuukin vettä alakautta, niin 11–14-asteisen veden roiskeissa ja 15–20 asteen säässä ei tule kylmä. Asulla pärjäisi kylmemmässäkin.

Ranteissa ja nilkoissa on asujen paikallaan pysymistä avittavat elastiset pitoremmit. Ne viimeistelevät suojan kastumiselta, sillä saman merkin neopreenikengät ja -hanskat sopivat tyköistuvasti käytettäväksi asuparin kanssa. Huppu toisi lisäsuojaa.

Välillä auringon paahde tyvenissä poukamissa vaatii riisumaan paidan. Hetken päästä merellä vihmoo. Ilman suojaavaa asua ajajaa uhkaisi kylmettyminen. Nyt ajo on kunnon vetimillä hauskaa koko matkan – ellei bensa lopu kesken.

MARES ULTRA SKIN -PAITA JA HOUSUT

Hinta: Paita 140 €, housut 149 € Koko: S-XXL UV-suoja: 50+

Lisätiedot:

Varuste.net

Mares

  • Vesillä viihtyjän monipuolisesti käytettävä asuyhdistelmä suojaa varmasti vedeltä ja viimalta.

Hyvää

+ Monipuolinen käytettävyys

+ Vedenpitävyys ja lämmittävyys

+ Asusarjan kattavuus

Huonoa

– Fleecen kuivumisen hitaus – Ranneosa tiukka kellon kanssa

 

Lue myös nämä

X