Tilaa
Testit

Pikatesti: Tiskivesipussukka veneeseen – Tiskivedet maihin loiskumatta

Jätevedet voi kerätä pussukkaan, niin ne eivät kuormita vesistöä.

03.06.2024

Tekstiarja kangasniemi

Kuvatarja kangasniemi ja valmistaja

Tiskivesipussukalla veneen likavedet kerää ja kuljettaa loiskumatta rannassa ja vesillä. Pussi asennetaan tiskialtaan poistoletkuun, johon liitetään Y-hana, joten veden voi halutessa laskea myös vesistöön. Letku liitetään pussukkaan tiukasti sulkeutuvalla pikaventtiilillä, joita on kaksi kokoa, 25 ja 32 milliä. Muihin allasletkukokoihin voi käyttää adapteria.

Testiveneessä tiskialtaan alla on vetolaatikko. Vaikka pussi muotoutuu tilan mukaan, sen asento ei ollut paras mahdollinen. Parasta on, jos pussin voi asentaa niin, että letku on suora, Y-hana on helppo käyttää ja pussi on vaivaton poistaa ja liittää paikalleen.

Käsiaukollinen pussi oli helppo kantaa maihin. Se kannattaa huuhtoa käytön jälkeen, etteivät tiskiveteen jääneet ruoantähteet keräänny pussin seinämille.

Pussukkaa saa 25 ja 32 mm:n venttiileillä. Jos allasletkun koko poikkeaa näistä, voi käyttää adapteria.

Mietimme, miten pussin saa tyhjennettyä ilman vesivahinkoja, jos pussi täyttyy huomaamatta. Kaipasimme altaasta pussiin menevään letkuun tulppaa, joka sulkisi letkun pussin tyhjennyksen ajaksi, ettei likavettä valu veneeseen.

Tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa kierrätysmateriaaleista, joten väri vaihtelee tummanharmaasta vihertävään. Pussin materiaali on PVC:tä, venttiilin osat lasikuidulla vahvistettua polypropyleenia ja metalliosat ruostumatonta terästä.

Tiskivesipussukka veneeseen

Hinta: 135 €

Mitat: 380 x 580 x 100 mm, tilavuus / n. 10 l

Lisätiedot: veneilijanverkkokauppa.fi, Facebook ja Instagram/maaljamerel

Luonto kiittää kaikkia, jotka keräävät likavedet kierrätysmateriaalista valmistettuun pussukkaan.

Hyvää

  • Helppokäyttöisyys
  • Kotimaisuus

Huonoa

  • Tulpan puuttuminen

Pussukka on valmistettu rekkapressujen ylijäämämateriaaleista, joten väri vaihtelee harmaasta vihreään.

Lue myös nämä

X