Tilaa
Testit

Pikatestissä Dometic Patrol -kylmälaukku – Painavaa kylmäpitoa

Hyvän kylmälaukun kaksi keskeisintä ominaisuutta venekäytössä ovat kylmäpito ja keveys.

06.08.2023

Tekstija kuvat Marko Lysmä

Dometicin uutuus Patrol on passiivinen 20-litrainen kylmälaukku. Neliskanttinen boksi näyttää hyvältä ja se erottuu oranssin värisenä ja metallisen kahvan kanssa edukseen vaatimattoman näköisistä markettituotteista.

Styroxisen kylmälaukun saa noin kympillä, mutta Patrol-mallista saa pulittaa kaupasta riippuen jopa reilusti yli 200 euroa. Kannattaako maksaa?

Mikäli hinta ei ole este, niin tehokkaasti eristävän kylmälaukun kylmäpito on erinomaista. Täytimme kylmälaukun mittauksia varten kolmella isolla jääkuutiolla ja kuudella erikokoisella kylmäkallella, joista kolmessa oli veden sijasta kylmägeeliä.

Jäägeeli pitää kylmää vettä paremmin. Sisältö täytettiin eri tölkki-, muovi- ja mehupurkkijuomilla. Vedellä täytetyn ja tyhjän mittauspullon lämpö pysyi vuorokauden mittausjakson ajan tasaisesti 2–4 asteessa. Lämpimällä kelillä juomat olivat juuri sopivan kylmiä nautittavaksi.

Ei ole epäilystä, etteikö kylmälaukku pitäisi saavutettua kylmää vielä toista vuorokautta, mikäli se olisi tarpeen. Pyörävalettu polyuretaanirakenne on kuusi senttiä paksua vahvaa materiaalia. Yhdessä kannen tiivisteen kanssa tämä takaa, että kylmä ei häviä helteisiin, kun laukkua availee.

Poistotulppa on kätevä. Veden voi valuttaa tarpeen mukaan vaikka yli laidan.

Keveydestä ei Patrolin kohdalla voida puhua, sillä boksi painaa lähes kahdeksan kiloa. Tuote on melko raskas kantaa, kun sisältö on täynnä ja juomista mukana 15–20 litraa. Tölkkejä mahtuu sisälle hyvin, mutta esimerkiksi suosittu 1,5 litran pullokoko ei mene pystyasentoon. Tilan säästämiseksi jääkuutiot ovat ehkä paras ratkaisu päiväretken kylmääjäksi.

Patrolin päällä voi myös istua, ja vankka rakenne kestää isonkin istujan painon. Aallokossa ja epätasaisella alustalla kannattaa tosin olla varovainen, sillä neliskanttinen boksi on horjakka.

Metallinen kahva on tukeva ja otepitoa parantaa muovinen päällyste, joka tosin voi hapertua ajan saatossa. Kahva on välillä tiellä, vaikka sillä on oma paikkansa laatikon selkäpuolella.

Kumiset lukitussalvat ovat todella käteviä käyttää vaikka hanskat kädessä tai yhdellä kädellä.

Myös tyhjennysaukko on toimiva, kun jäät sulavat ja vettä pitää valuttaa pois.

Paksu rakenne vie paljon tilaa, joka verottaa esimerkiksi isojen juomapullojen mahtumista. Puolentoista litran pullo ei sisään mahdu.

Pakkaus sisältää myös vaihdettavia tarroja, joilla voi lisätä laukkuun visuaalisuutta ja tehdä laukusta enemmän mieleisensä näköisen. Käyttää kuka tykkää.

Mikäli 20 litraa tuntuu liian pieneltä, niin samaan Patrol-sarjaan kuuluvat 35 ja 55 litran kylmälaukut. Niissä lisävarusteilla, kuten mukitelineellä, pullonavaajalla, elintarvikkeiden suojaavalla pitotasolla ja vapatelinellä on enemmän merkitystä.

Dometic Patrol -kylmälaukku

Hyvää

+ Kylmäpito

+ Laatu

+ Lukitusmekanismi

Huonoa

– Hinta

– Paino

Hinta: 225 € Tilavuus: 19 l Mitat: korkeus 37,8 x leveys 52,6 x syvyys 35,6 cm Paino: 8 kg Lisätiedot: Dometic Outdoor

  • Hintava mutta ominaisuuksiensa puolesta erittäin laadukas kylmälaukku hienojen veneiden loputtomaan varusteluun.

 

Lue myös nämä

X