Tilaa
Testit

Pikatestissä mukavasti tilava Musto Evolution -kuivareppu

Simppeli kuivareppu täyttää veneilijän perusvaatimukset – tässä tapauksessa myös värillään.

02.04.2024

Tekstitimo sarkkinen

Kuvatmarko lysmä

Kokemus on osoittanut, ettei veneretkillä pärjää ihan pienellä repulla. Omassa käytössäni on ollut sinällään päteviä, alle 30-litraisia malleja, jotka ovat kuitenkin reissu toisensa jälkeen täyttyneet kesken pakkaamisen. Periaatteestani en tingi: mieluummin isompi reppu kuin vähemmän kampetta!

Muston Evolution -sarjasta löytyy pari vuotta sitten markkinoille tullut 40-litrainen kuivareppu. Rannoilla ja vesillä erottuva keltamusta väri on tämän kauden uutuus. Ellei se tunnu istuvan omaan habitukseen, vaihtoehtona on neutraalimpi, niin ikään merelliseen miljööseen istuva valkomusta reppu.

Jäykähkön materiaalin takia reppu pysyy tyhjänäkin hyvin pystyssä. Kun suuaukkokin on suuri ja pystyy auttamatta ammollaan, tavaroiden pakkaaminen käy luontevasti.

Reppu suljetaan taittamalla suuaukko ylhäältä alaspäin niin, että kantokahva jää näkyville. Sen jälkeen kiristetään sivuilla olevat remmit. Hieman kömpelöä ensimmäisillä kerroilla, mutta aika pian rutiinihommaa. Remmeillä repun saa joka tapauksessa suljettua vesitiiviiksi riippumatta siitä, kuinka paljon tavaraa on sisälle pakannut.

Sivuremmien kiristys varmistaa vesitiiviyden.

Mitä tämän kokoiseen reppuun sitten mahtuu? Otetaan esimerkiksi keväisen viikonloppureissun henkilökohtaiset kamppeet: kuorihousut ja -takki, käsineet ja pipo, varakengät, villapaita, fleecevälitakki, paukkuliivit, parit alusvaatepussit, toilettilaukku ja pari juomapulloa. Tiivisti pakattuina kyllä, mutta ilman suoranaista sullomista.

Pääsäiliön lisäksi repun sisäpuolella on tasku esimerkiksi kansioille, kannettaville tietokoneille ja tableteille. Kokeilussa maksimikoon laitteeksi osoittautui 15-tuumainen läppäri.

Ylhäältä avoin, verkkokankainen etutasku on luonteva paikka juomapulloille. Napakan tuen saamiseksi repussa täytyy kuitenkin olla kunnolla täytettä. Kun pienikin putoamisvaara on olemassa, arvotavarat kannattaa suosiolla laittaa muualle.

Turhankin paljon joustavaan etutaskuun mahtuu useita puolen litran pulloja.

Käyttömukavuus onhyvä pienin varauksin. Tuntuvasti pehmustetut olkaimet keräsivät erityisesti kiitosta. Patikointipainotteiseen käyttöön kaipaisi lannevyötä ja rintaremmiä, jotka pitäisivät repun napakammin paikallaan ja vähentäisivät selkään ja hartioihin kohdistuvaa rasitusta.

Tosin kokemusta on siitäkin, että repusta roikkuvat hihnat tarttuvat veneessä milloin mihinkin. Ei mitään ylimääräistä -linjalla on varmasti kannattajansa.

Kuivarepulta odotetaan tietenkin moitteetonta vesitiiviyttä. Siksi Musto meni käyttäjiensä selässä niin uima-altaaseen kuin suihkunkin alle. Sama lopputulos: ei pisaraakaan sisälle. Vaikka vettä imeytyykin ulkopuolen nailonkankaaseen – kuten myös pehmoisiin olkaimiin ja remmeihin –, sisäpuolen TPU-kalvo tekee kuitenkin tehtävänsä estäen veden pääsyn reppuun.

Altaalla kokeiltiin onnistuneesti myös repun kanssa uimista. Ja kun siitä ei puristeltu ilmoja pois, sen todettiin toimivan auttavasti myös hätäkellukkeena. Repun voi huoletta viskata veneestä veteen ja uida ankkuripaikalta saareen. Värivalintaa voi miettiä tältäkin kantilta – keltainen näkyy kauas.

Musto Evolution 40 L -kuivareppu

Hinta: 130 €

Materiaali: Polyamidi / TPU

Mitattu paino: 845 g

Värivaihtoehdot: kelta- ja valkomusta

Lisätiedot: Musto

Selkään ja pienenkin veneen tiloihin sopivan kokoinen reppu, joka pitää sisältönsä kuivana.

Hyvää

  • Vesitiiviys
  • Helppo pakata
  • Erottuva väri

Huonoa

  • Ei vedenpitävää ulkotaskua

 

Lue myös nämä

X