Tilaa
Uutiset

Pohjat kolisevat Helsingin vesillä – Hernesaaren edustalla väylämuutoksia

12.11.2021

Tekstija kuva juha virtanen

Helsingin vesillä veneily jatkuu vielä pitkälle syksyyn. Nyt tutuillakin reiteillä on syytä olla tarkkana. Esimerkiksi Hernesaaren nurkalla on kolhittu potkureita.

Hernesaaren edustalle on tehty väylämuutoksia meritäyttöjen takia. Vuosaaresta tuodun louheen sijoitusalueella veneily ei ole sallittua. Veneet on ohjattu Hernesaaren itärannalla myös viitoituksin ja uusia väylälinjauksia tulee noudattaa, ettei veneiden pohjia ja potkureita tarvitse enempää kolhia.

Kipparin numerossa 5/2021 jo kerrottiin Vuosaaren sataman ruoppauksista ja louheen kuskaamisesta myös Hernesaareen.

Tieto ei ole kaikkia veneilijöitä tavoittanut, vaikka väylämuutoksista on kerrottu jo kesällä ja työt ovat olleet käynnissä jo jonkin aikaa.

Oikaiseminen siis vanhaan tuttuun tyyliin Hernesaaren kaakkoiskulmassa Lauttasaaren suuntaan ei kannata. Syvyyslukemat eivät enää pidä Hernesaaren itärannassa paikkaansa ja ne muuttuvat edelleen, kun louheen läjitys alueella jatkuu.

Jotta turvallisuus ei vaarannu, on veneilijöiden noudatettava alueella virallisia veneväyliä, pidettävä 150 metrin varoetäisyys työkalustoon ja myös nopeusrajoitukset on huomioitava.

Lue lisää Väyläviraston verkkosivuilta.

Helsingin Hernesaaren edustalla on tehty väylämuutoksia ja asetettu uusia turvalaitteita oheisen kuvan mukaisesti. Muutokset on tehty, koska Hernesaaren edustaa täytetään erikoismerkkien rajaaman alueen sisäpuolella. Täyttötyöt ovat jo alkaneet, ja uusia väylälinjauksia tulee ehdottomasti noudattaa.

Lue myös nämä

X