Tilaa
Testit

Quicksilver Activ 855 Weekend on kuin lomahuoneisto pienoiskoossa

Venevalmistajat kilpailevat kuka milläkin. Quicksilver lyö pöytään kunnon kattauksen kohtuuhintaisia asuinneliöitä. Vaativankin on paha esittää toiveita siitä, mitä muuta kahdeksan metrin runkoon olisi pitänyt vielä mahduttaa.

20.10.2018

TekstiKarel Kakko

KuvatArto Wiikari/Otavamedia

Listataanpa ensin avaintekijät. Kaksi erillistä ja suljettavaa kahden hengen makuukajuuttaa, erillinen wc suihkulla, salonki/aterio neljälle, sohvilla kalustettu avotila vähintään yhtä monelle, kuljettajan paikalta ovi sivukannelle, ei tarvetta pressuille ja runsaat säilytystilat. Pari ylimääräistä vierastakin voisi olla hyvä saada majoitettua väliaikaisesti.

Aika tyypillinen lista vaatimuksista nelihenkiselle nykyperheelle tai kahden pariskunnan kimppaveneeksi. Kun uuden veneen budjetti sitten utopistisesti asetetaan noin sataan tuhanteen euroon, alkaakin vaatimuslistan vaiheittainen karsinta – tai sitten ei.

Quicksilver on onnistunut paketoimaan kaiken edellä luetellun kahdeksan metrin mittaiseen runkoon, jolla on leveyttä juuri alle maagisen kolmen metrin rajan. 3,45 metrin korkeuskin ilmoitetaan, joka ei ilman vertailukohtaa sano paljoakaan. Riittää kun toteamme, että koko komeus näyttää laiturilta katsottuna muita ”päätä pidemmältä”.

Quicksilverin kannen asetelma ja korkeus saavat aikaan sen, että vene todella tuntuu kokoistaan isommalta. Eikä pelkästään tunnu, sillä sitä se myös on. Satamatoiminnot ovat kuitenkin vaivattomia toi veneen laituriin perä tai kylki edellä, sillä veneessä on kunnollinen kaidevarustus ja helppo liikkua.

855 Weekendin tasapaino vedessä on loistava ja sillä voi ongelmitta ajaa luontevassa kulkuasennossa läpi koko vauhtirekisterin.

Lue koko testi Kipparista 10/2018.

Lue myös nämä

X