Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Ryds 600 BigFish -00 + Mercury F115 EFI -02

12.12.2007

Tekstija kuvat mikko rajala ja timo sarkkinen

Vaatimaton walkaround vetouistelijalle

Eräs edullisimmista 1990-luvun lopulla esitellyistä walkaround-malleista tuli länsinaapurista. Ruotsalainen Ryds 600 Big Fish maksoi ensimmäisenä myyntivuonnaan 1999 nykyvaluutaksi muunnettuna reilut 12 000 euroa ilman moottoria. Jos haussa oli hytillinen, ison avotilan tarjoava vene esimerkiksi uistelukäyttöön, samaan hintaan ei monta vaihtoehtoa ollut tarjolla.

Kuten mallimerkinnästä voi päätellä, Ryds on suunniteltu kaloja narraaville, ja heistä nimenomaan vetouistelijoille. Siinä ei sinänsä ole mitään poikkeuksellista, sillä useat monikäyttöveneinä markkinoitavat walkkarit on luotu urheilukalastajien tarpeet huomioiden.

Rydsissä käyttötarkoitus näkyy ensinnäkin perän avotilassa. Se on laaja, pinnaltaan tasainen ja vakiona vailla minkäänlaisia penkkejä. Lisävarusteena oli kyllä saatavilla istuinlaatikoita vaikkapa niille, jotka hankkivat veneen huviveneilyyn tai muuten vain tarvitsivat lisää istuma- ja säilytystilaa.

Ohjaamon kääntyviltä penkeiltä on helppo tarkkailla vapoja. Ja jos tärpin odottelu alkaa väsyttää, hytti tarjoaa torkkupaikan.

Se, että hytti on ulkoa ympärikäveltävä, ei kalaveneessäkään ole joutava ominaisuus. Uisteltaessa toki touhutaan enimmäkseen perän avotilassa, mutta kulkuväylä keulaan helpottaa rantautumista ja veneen lastaamista – ja näitähän puuhia aktiivikalastajilla riittää.

Lue juttu kokonaisuudessaan Kipparista 10/2007

Tuplakuppipenkeillä varustetussa ohjaamossa on ahdasta. Kippari kärsii pystysuoraan asennetusta ratista ja siitä, ettei mittarilukemia näe istualtaan ajaessa.

 

 

Lue myös nämä

X