Tilaa
Uutiset

Sähkökäyttöinen Bella Zero 6.3 saa rinnalleen suurempiin nopeuksiin suunnitellun Zero 6.1:n

15.03.2022

TekstiSatu Björn

Kuvatvalmistaja

Viime vuonna julkistettu ensimmäinen sähkökäyttöinen Bella Zero 6.3 ‑malli saa jatkoa (Zero 6.3 on testattu Kipparin numerossa 11/2021). Uutuus kantaa mallimerkintää Bella Zero 6.1. Veneessä on täysin sähkökäyttöinen voimansiirto ja se on suunniteltu suurempiin nopeuksiin.

Bella Zero 6.1 ‑mallissa on liukuva runko, 360 asteen näkyvyys, sähkökäyttöinen täysin kallistettava perämoottori, uimataso ja täysikokoinen aurinkotaso. Peräistuimelta ajettava vene kulkee enintään 20 solmun nopeudella. Sähkökäyttöisestä voimansiirrosta vastaa STREAM-moottori, jonka teho on 33 kW (45 hv) jatkuvalla teholla (enimmäisteho 47 kW). Veneessä on 96 V:n ja 25,9 kWh:n litiumioniakku. Vene on CE-sertifioitu ja akulla on IP67-luokitus.

Valmistajan mukaan käyttö- ja ylläpitokustannukset ovat hyvin alhaiset. Täysi ”tankillinen” maksaa noin 2 euroa. Akku latautuu 12 tunnissa 10 ampeerin pistorasiasta ja kestää yli kuusi tuntia ajettaessa viiden solmun nopeudella. Uutuutena akku voidaan ladata myös 6 A:n pistorasiasta, sekä tuttuun tapaan myös 16 A:n pistorasiasta (9 tuntia). Huoltokustannusten kerrotaan olevan  käytännössä olemattomat: vaihteistoöljy vaihdetaan vuosittain, jonka jälkeen vene on käyttövalmis.

Viime kesän kokemusten perusteella myös 6.3-mallia on päivitetty. Mallissa on leveämpi keulakaide ja sähkökäyttöinen kaasuvipu. Moottorissa on suljettu jäähdytysjärjestelmä, ja käynnistys- ja sammutusjärjestelmää on yksinkertaistettu. Latausjärjestelmää on päivitetty niin, että akku voidaan ladata 6, 10 ja 16 ampeerin sähkövirralla.

Bella Zero -veneet myydään all-inclusive-pakettina. Bella Zero 6.1 ‑mallin hinnaksi on ilmoitettu 57 900 € ja Bella Zero 6.3 ‑mallin hinta on 60 900 €. Poikkeuksena viime vuoteen veneitä on nyt myös saatavana jälleenmyyjillä vuonna 2022.

Lisätietoja: Bella Zero -sähkövene

 

Lue myös nämä

X