Tilaa
Testit

Sähköperämoottori Torqeedo Travel 1003 CS – Käykö se apukoneeksi?

Kippari kokeili, onko isolla akulla varustettu sähköperämoottori Torqeedo kelpo vaihtoehto ekouistelijalle.

13.08.2019

TekstiIsmo Virta

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Automaailma kohkaa sähköautoista, mutta sähkön tuominen veneiden voimanlähteeksi on vielä vaikeampaa kuin hyvän ja kohtuuhintaisen sähköauton teko. Sähköperämoottoreiden huippu monessa suhteessa on saksalainen Torqeedo.

Torqeedon moottorit ovat sähköperämoottoreiksi tehokkaita, niillä saa liikkeelle jo kohtuukokoisenkin veneen. Eniten myydyt halvat sähköperämoottorit kelpaavat vain keveiden soutuveneiden työntämiseen ja siihenkin puolivillaisesti. Rivakka soutaja on usein nopeampi. Torqeedon kanssa soutajan ei kannata kisata, ellei ole Pertti Karppinen.

Heittokalastuskäytössä keulasähkömoottorit toimivat mainiosti kalapaikoilla hitaasti liikkuessa tai veneen ”taivasankkurina”. Olisiko Torqeedo sopiva ratkaisu ekouistelijalle, joka tahtoo eroon päästöistä?

Kaksi testipenkkiä

Testasimme Torqeedo Travel 1003 C:tä kahdessa eri veneessä. Toinen oli satakiloinen Terhi Saiman, tukeva mutta melko kepeästi liikkuva soutuvene.

Toinen oli vanhan mallinen Buster XL, jossa on uistelumoottoriteline peruina vanhan ajan kaksitahtimoottoreiden ajoilta, jolloin apukoneen käyttö uistelussa oli yleistä.

Lue Torqeedon esittely Kipparista 8/2019

Näin kasaat Torqeedon sähköperämoottorin reilussa minuutissa

Lue myös nämä

X