Tilaa
Testit

Sea Ray 255 Sundancer – Itsevarmalla otteella

Sea Rayn Sundancer-mallisto on jo vanha tuttu markkinoillamme. Koettu ja toimiva konsepti ei kuitenkaan ole välttämättä tylsä, kun se tehdään pitkän kokemuksen itsevarmuudella.

11.01.2011

Tekstikarel kakko

Kuvatvesa leppä

Sea Ray on 255 Sundancer on malliesimerkki siitä kuinka paljon pieneen veneeseen mahtuu sellaista tilaa, jota oikeasti pystyy myös käyttämään.

Sundancer on konseptiltaan tyypillinen midcabin, jossa avotila on ruhtinaallinen kuin paremmassakin DC:ssä, mutta juuri korkea rakenne on mahdollistanut seisomakorkeuden omaavan keulakajuutan asumismukavuuksin ja ohjaamon alla olevan yöpymistilan.

Keulakansi on vain lievästi kupera ja karhennus on hyvä, joten liikkuminen onnistuu – jos kohta lienee kuitenkin syytä mainita, että Sea Rayn pääsisäänkäynti on perän uimataso ja että veneen luontevin kiinnitystapa on nimenomaan monille suomalaiselle ehkä hieman oudosti, keula ulospäin laiturista. Mainittakoon silti, että keulan kaide on avoin niin kuin se meilläpäin aina parhaaksi katsotaan, joten keula edellä kiinnittyminenkin onnistuu olosuhteiden niin vaatiessa.

Sivukansia ei ole, mikä on hinta siitä, että sisätilojen mitat on maksimoitu. Uimatasot näyttävät vuosi vuodelta suurenevan, eikä syyttä. Se lisää huomattavasti veneen käyttökelpoisuutta. Taso on kohtuuhinnalla ja häviävän pienellä painonlisäyksellä aikaansaatu etu, ja veneen tilojen laajennus.

Taskuhotellin valmiudet

Kannen alle laskeudutaan pari porrasta alas liukuoven kautta, joka samalla suljettuna muodostaa portaikon keulakannelle. Tunnelma Sea Rayn kajuutassa on nykyaikaisen hotellimainen mattoineen ja vaaleasävyisine tammipuupintoineen. Kahden matkailijan ollessa kyseessä on minikajuutta luultavasti ensisijainen makuuhuone. Se on itsessään riittävän tilava normaalimittaiselle ja yksityisyyttä ja hämyä saadaan varusteisiin kuuluvalla pimennysverholla. Lisää nukkumatilaa saadaan pari- tai v-vuoteen muodossa sijattua keulan ruokailuryhmästä. Kansien alle majoittuu siis mukavasti neljä aikuista.

Pentteri on oma kokonaisuutensa, joka jo vakiona pitää sisällään retkeilyä ajatellen juhlavan varustuksen. Siihen kuuluvat pieni kaasukeitin, mikroaaltouuni, vesi ja tietenkin jääkaappi.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 1/2011.

Lue myös nämä

X