Testit

Sunseeker 40 Portofino

Uudet, noin 40-jalkaiset moottoriveneet ovat tänään yllättävän paljon toistensa näköisiä. Samaan kastiin lukeutuu myös uusi Sunseeker 40 Portofino, joka on kuitenkin yksi luokkansa tyylikkäimmistä ja poikkeaa yksityiskohdillaan muista.

02.02.2015

TekstiVesa Leppä

KuvatSeppo Evinsalo ja Tuomo Kanerva

Englantilainen Sunseeker kuuluu tätä nykyä jo venevalmistuksen veteraaneihin, vaikka se ei vielä yllä lähellekään legendaaristen venemerkkien ikää. Elinaikanaan se on noussut yhdeksi arvostetuimmista venemerkeistä etenkin muotoilunsa ja meriominaisuuksiensa osalta. Euroopassa se on yksi merkittävimmistä suurten moottoriveneiden valmistajista.

Sunseekerin taru alkoi 1970-luvun alussa, kun etenkin Skandinaviasta ja USA:sta Englantiin veneitä tuoneet yritykset päättivät kokeilla omaa valmistusta. Ensimmäisinä tehtiin 17- ja 23-jalkaiset mallit nimellä Poole Boats.

Merkin menestys alkoi, kun ranskalainen venemyyjä näki veneet näyttelyssä ja lupasi ostaa niitä, kunhan valmistaja tekisi ne puhtaan valkeiksi ja sijoittaisi takaosaan täysimittaisen aurinkovuoteen. Näin tehtiin ja Sunseeker oli syntynyt.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X