Tilaa
Jutut

Suomen suurin käytettyjen veneiden välittäjä Blue Ocean sai uudet omistajat

Liiketoiminnan vetovastuu siirtyy syksyn aikana Samuli Leistin ja Ville Haapion käsiin.

07.09.2019

TekstiJukka Hiiro

Käytettyjen veneiden markkina Suomessa kokee muutoksia, sillä Suomen suurin veneiden välitykseen keskittynyt yritys Blue Ocean on saanut uudet omistajat. Yritys tiedottaa, että liiketoiminnan vetovastuu siirtyy syksyn aikana Samuli Leistin ja Ville Haapion käsiin.

Vuodesta 2005 käytettyjä veneitä välittänyt Blue Ocean on Suomen suurin veneiden välitykseen keskittynyt yritys. Yrityksen mukaan vuosittain se välittää noin 80 keskihinnaltaan 100 000 euron arvosita venettä.

”Olemme Ville Haapion kanssa iloisia, kun saimme mahdollisuuden siirtyä Blue Ocean Oy:n vetäjiksi. Stig (Nordblad) ja Seppo (Sutela) ovat hoitaneet yritystä erittäin hyvin, rakentaneet loistavan brändin ja kasvattaneet laajan asiakaskunnan, josta meidän on hienoa jatkaa”, yrityksen uusi toimitusjohtaja Samuli Leisti sanoo tiedotteen mukaan.

Leistin mukaan hänellä on Haapion kanssa vuosikymmenten kokemus moottori- ja purjeveneiden liiketoiminnasta Suomessa. Siinä kun Leistin vanhvuus on purjeveneissä, Haapio täydentää kokonaisuutta moottorivenepuolen tuntemuksellaan.

”Liiketoiminnan osa-alueet jakautuvat jatkossa luontevasti uusien omistajien kesken. Kevät ja alkukesä on kulunut liiketoimintajärjestelyjen parissa, mutta elokuusta lähtien olemme Villen kanssa olleet jo aktiivisesti toiminnassa mukana”, Leisti sanoo.

Nordblad ja Sutela ovat Leistin mukana liiketoiminnassa vielä syksyn ajan, jonka jälkeen toiminta siirtyy uusien omistajien vastuulle.

Kun Blue Ocean perustettiin joulukuussa 2005, se välitti vain Finngulf-veneitä. Jo seuraavana vuonna mukaan tuli myös muita merkkejä, ja myöhemmin moottoriveneitä.

Yrityksen mukaan sen välittämiä veneitä on myyty kotimaan lisäksi myös muiden muassa Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Saksaan, Irlantiin, Japaniin ja Ranskaan.

Lue myös nämä

X