Tilaa
Testit

Testi: Trollfisk – Muotoilija Stefan Lindforsin kynästä

Millainen alumiinivene syntyy, kun suunnittelijaksi palkataan Suomen näkyvimpiin muotoilijoihin kuuluva Stefan Lindfors? Lähdimme testaamaan kauden yllättävimmän uutuusmallin todellista luonnetta.

23.09.2020

Tekstikarel kakko

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Tilaa arvostavalle nautiskelijalle, joka etsii alumiiniveneiden harmaasta massasta katseet kääntävää ehdokasta hintaa tuijottamatta.


Se oli rohkea soitto. Antti Valtakari uskoi kuitenkin asiaansa: seuraavalle Alutroll-mallille piti saada mahdollisimman laajalti tunnettu suunnittelija. Pitkän uran liike-elämässä tehnyt Valtakari oli jo vuosia kuulunut pienen, kalaveneisiin erikoistuneen venemerkin taustavoimiin, ja nyt oli räväyttävän askeleen aika.

Puhelimeen vastasi Stefan Lindfors. Valtakari tai kukaan muukaan Alutrollin tiimistä ei tuntenut monipuolista muotoilijaa ja taitelijaa kuin nimenä. Yhtä kaikki, Lindfors oli pohdintojen jälkeen ainoa jolta kiinnostusta haluttiin kysyä.

Siitä huolimatta, ettei miehellä ollut kokemusta kuin yhdestä veneprojektista – ja itse asiassa sekin tuli Valtakarille uutena tietona. Vuonna 2016 Lindfors joka tapauksessa suunnitteli kaikessa hiljaisuudessa Busterille konseptiveneen silloisen Magnum M5 -mallin rungon pohjalta.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X