Tilaa
Testit

Testissä piraattilämmitin, osa 2: Räikeä kopio – mutta miten se toimii?

Kiinalaisen kopiolämmittimen testiin mahtui monia käänteitä ja yllätyksiä. Huhujen ja ennakkoluulojen värittämässä ilmastossa oli välillä haastetta pitää objektiivinen linja loppuun asti.

12.05.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia ja Karel Kakko

Tilasimme lämmittimen Kiinasta

Kiinalaiset ovat mestareita kopioimaan. Jos tuote on kallis tai siinä on mehevät katteet, piraattituote ilmestyy taatusti markkinoille.

Näin on käynyt myös sisätilan lämmittimille. Eurooppalaisten merkkien laitteista on myyntiin ilmestynyt kiinalaisia kopioita. Niitä ei myydä saksalaismerkkien nimillä vaan ”niiden kaltaisina”, vaikka asiaan perehtynyt näkee heti, että osat on valettu suoraan alkuperäisen mallin mukaan. Kyseessä siis on selvä piraattituote.

Laitteiden hintaero on huomattava. Jos saksalaislämmitin maksaa 1 000 euroa ja Kiinassa valmistetun kopion saa reilulla satasella, ero on käsittämätön. Toisaalta sata euroakin on iso raha kiinalaiselle pajalle, joka ei ole tehnyt mitään tuotteen kehittämisen eteen.

Voisi olettaa, että halpakopio on kehnosti valmistettu, surkeasti toimiva ja vaarallinen. Päätimme testata asian perusteellisesti ja selvittää, miten piraattilämmitin todella toimii.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X