Tilaa
Testit

Testissä Ryck 280 – Pystykeula saksalaisittain

Odotukset ovat korkealla, kun alla on saksalaisen venejätin aivan uuden brändin vene. Jotkin asiat onkin toteutettu saksalaisella täsmällisyydellä, toiset vähän heikommin.

18.01.2023

Tekstivesa leppä

Kuvatvesa koivunen

Kenelle: Päiväkäytössä suuremmallekin joukolle aikuisia ja lapsia. Retki- ja matkakäytössä lisävarustein hyvin vaikkapa pariskunnalle. Ominaisuudet riittävät avoimillekin vesille.


Ensikohtaamisemme tapahtui Helsingin Uivassa venenäyttelyssä viime elokuussa. Jaahas, siinä on taas uusi pystykeulavene, jonka keulalinja on piirretty jopa negatiivisesti eteenpäin kallistuvaksi. Vesilinja siis näyttää ulottuvan edemmäs kuin veneen kansi! Pohjassa on pystykeulavenemuodin mukaiset kaksi porrasta.

Veneen muut linjat ovat perinteisempiä, väritys on pirteä, muttei räikeä. Ohjaamon yllä on tukevarakenteinen T-top ja veneen mittasuhteet näyttävät silmään hyvinkin toimivilta, eikä veneeseen ole ahdettu mitään liikaa.

Kaikkiaan ensivaikutelma on sopusuhtainen ja vene vaikuttaa jopa kokoaan pienemmältä. Ryckin rungon pituus on 8,80 metriä ja leveys 2,81 metriä. Lisää pituutta tulee keulan ankkuritelineestä sekä perän uimatasoista ja moottoriasennuksesta.

Seuraavaksi mielenkiinnon herättää veneen valmistusmaa Saksa. Sieltä ei ole viime aikoina Suomeen tullut moottoriveneuutuuksia juuri lainkaan. Kun vielä paljastuu, että valmistaja on maineikkaiden purjeveneiden rakentajan uusi moottorivenemerkki, on varteenotettava ehdokas Kipparin koeajolistalle löytynyt.

Ryckistä on olemassa periaatteessa kuusi erilaista varusteluvaihtoehtoa, joihin kaikkiin saa lisävarusteena tässä veneessä olleen T-topin. Se on hyvä lisävaruste, jos tulevat kesä ovat muutaman edellisen kaltaisia hellekesiä. T-top on Ryckissä sangen tukevarakenteinen vahvoine putkikehikoineen ja katteen lujitemuovirakenteineen.

Muita varusteluvaihtoehtoja ovat joko aidot tai flexi-tiikit kansille, pentteri avotilaan, erilaiset patjastot kannelle, patjat ja kaapisto kajuuttaan, aurinkovuoteeksi muotoutuva takapenkki ja kaksi erilaista kuomuvaihtoehtoa. Muut lisävarusteet ovat tavanomaisia.

Koeajoveneessä oli T-topin lisäksi patjat kannella ja sisällä, mutta ei kansipäällysteitä eikä pentterimoduulia. Ryckin vakiovarusteisiin kuuluu wc, niin kuin pitää ollakin veneessä, jossa voi yöpyä.

Lue lisää Kipparista 1/2023.

Ryck 280

Pituus: (runko) 8,80 m, leveys: 2,81 m, paino: 2 070 kg
Valmistusmateriaali: lujitemuovi
Henkilöluku: 8, makuupaikat: 2 + 2, CE-luokka: C
Tehosuositus: 250 – 350 hv perämoottori, koeajomoottori: Mercury Verado 350, ahdettu 2600 cm3
Polttoainesäiliö: 300 l, vesisäiliö: 88 l, septisäiliö: 35 l
Vakiovarusteet: mm. tuulilasinpyyhkijät, manuaalinen wc, painevesi, pesuallas wc:ssä
Lisävarusteet: mm. T-top, kuomut, pentterimoduuli, mikroaaltouuni, patjat, kaapisto kajuutassa, tiikki tai flexo-tiikki kannelle, trimmitasot, keulapotkuri, avotilan pöytä, jääkaappi, karttaplotteri, lämmityslaite, vesihiihtokaari
Valmistaja: HanseYachts Ag, valmistusmaa: Saksa
Maahantuoja: HanSail Oy, Helsinki
Hinta: alkaen tehtaalla Saksassa 250 hv moottorilla 115 000 €
Testiveneen hinta: 165 000 €

Lue myös nämä

X