Tilaa
Testit

Testissä Silver Seahawk CCX ja Honda BF200 – Isojen mittojen lippulaiva

Suurissa veneissään Silver on antanut periksi periaatteilleen ja luopunut lujitemuovisista sisäkuorista. Niinpä etenkin uudet Seahawkit ovat luontevia kilpailijoita esimerkiksi ruotsalaisveneille.

13.03.2024

TekstiVesa Leppä, Timo Sarkkinen

Kuvatja video Tomi Tähti

Kenelle: Jykevää, robustia ja suurta alumiinivenettä etsivälle työ- ja yhteyskäyttöön. Sopii jopa pienimuotoiseen ammattikalastukseen, rakennusporukan saariveneeksi tai saaristossa tehtäviin projekteihin.

Silverin osastolla odotti vähintäänkin kohtalainen yllätys vuoden 2017 Helsingin venemessuilla. Ähtäriläinen valmistaja oli luottanut koko siihenastisen historiansa alumiinirungon ja lujitemuovisen sisäkuoren yhdistelmään, ja takonut sillä konseptilla huomattavaa menestystä. Nyt rivissä seisoi kaksi täysalumiinista mallia.

Lanseerauksen taustalla olivat ennen muuta Ruotsin ja Norjan markkinoiden toiveet. Näissä maissa on pitkät perinteet täysalumiinisille veneille ja paljon ostajakuntaa, joka ei katso hyvällä lujitemuovisia osia alumiiniveneissä. Ruotsi ja Norja ovat samalla merkittäviä vientimaita suomalaiselle veneteollisuudelle.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X