Tilaa
Testit

Testissä Sting 580 S + Mercury F115 Pro XS – Käyttötarkoitus hukassa

Joskus olisi hauska päästä venesuunnittelijan pääkopan sisään katsomaan, mitä siellä pyörii. Ainakin norjalaisen Sting 580 S:n käyttötarkoitus jää hämärän peittoon.

08.11.2023

Tekstivesa leppä

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Sisäsaariston tai järvialueen mökkiläiselle no­peaksi, kantavaksi ja leppoisaksi yhteys­veneeksi, joka sopii myös kesäpäivän reissuun naapurisaareen tai kauppakäynnille läheiseen palvelusatamaan.

Seistessään laiturissa uusi Sting 580 S on tyylikkään ja menevän näköinen vene. Sen linjat ovat ennemminkin perinteiset kuin nykyisiä muotivir­tauksia seurailevat. Katse kiinnittyy suureen, voisi sanoa jopa muhkeaan keskipulpettiin. Pulpetin ohi kulkevat kannet ovat kapeat, joten nähtäväksi jää, miten pulpetin ohitus onnistuu.

Edessä on avotila, jota voinee käyttää matkustamiseenkin, mutta mieluummin oleskeluun veneen ollessa paikoillaan. Tuulilasin taakse jää suuri ohjaamo ja takapenkki. Niiden toimivuutta odottelee mielenkiinnolla.

Muhkeaksi mainittu keskipulpetti sijaitsee nimensä mukaisesti melko täsmälleen keskellä venettä – toki uimatasoa lukuunottamatta. Sijaintinsa takia sen eteen ja taakse jää suurin piirtein saman verran oleskelutilaa, vaikka tila keulassa kapeneekin. Myös pulpetin sivuille jää saman verran kulkukantta.

Sitten testityhmämme pääsee paljastamaan suuren salaisuuden: Mitä ihmettä muhkea keskipulpetti oikein pitää sisällään? Hämmästys on vähintään kohtalainen, kun koko pulpetti on käytännössä tyhjää täynnä.

Siitä alkoi ankara pohdinta, mitä suurella säilytystilalla voisi tehdä?

Testiveneen moottorina oli Mercury F115 Pro XS, jossa on väittämän mukaan enemmän tehoa, kuin koneen kupeessa lukee. Tarjolla on myös Mercury F100, joka riittää normaaliajoon varmasti.

Lue lisää Kipparista 11/2023

Sting 580 S

Pituus 5,84 m, leveys 2,23 m, paino (ilman moottoria) n. 900 kg, valmistusmateriaali lujitemuovi, henkilöluku 6, CE-luokka C, tehosuositus 100–115 hv, koeajomoottori Mercury F115 Pro XS, polttoainesäiliö 100 l.

Hinta F115 Pro -moottorilla vakiovarustein 43 100 €, testivene lisävarusteineen Comfort-paketilla 45 600 €

Lisätiedot Venemaailma.fi, Sting-boats.fi

Lue myös nämä

X