Tilaa
Testit

Testissä Terhi 480 Cabin – Koko kansan koppivene

Pakettihinnaltaan alle 20 000 euron hyttivene on pieni sensaatio meikäläisille markkinoille. Lähdimme selvittämään, millaiseksi Terhin suosikkimalli on muuttunut, kun tuplapulpetit ovat saaneet päälleen kovan katteen.

14.06.2024

Tekstitimo sarkkinen, testiavustus ismo virta

Kuvattomi tähti

Kenelle: Suojaisten vesien siirtymäväline pariskunnalle tai kaveruksille, joille katteen antama viima- ja tuulisuoja on kaikki kaikessa.

Venetoimittajan ammatissa kuulee toistuvasti saman kysymyksen: miksei kukaan tee kohtuuhintaista koppivenettä, joka olisi karsittu kaikista hienouksista ja jonka potkusta vastaisi nykymittapuulla pienehkö perämoottori?

Takavuosinahan niitä riitti. Nostalgiset HT-veneet ja pikkukopit eivät ole vieläkään kadonneet vesiltä, mutta uusien markkinoilta kyllä. Kotimaiset valmistajat ovat pudottaneet ne ajat sitten tuotannostaan suositumpien mallien tieltä. ”Hardtopparit” on tuomittu monissa päissä menneiden aikojen kulkineiksi, joista on vaikea tai mahdoton tehdä hinnaltaankaan houkuttelevaa vaihtoehtoa avoveneille.

Toisinajattelijaa piti odottaa pitkään. Kukapa olisi arvannut, että asialla on ABS-muoviveneistään tunnettu Terhi – merkki, jolta on nähty katettu malli viimeksi 1970-luvulla, karujen ”Go Camping” -veneiden kulta-aikana.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X