Tilaa
Testit

Testissä uusi Buster Magnum Cabin – Paluu juurille

Buster on saavuttanut maineensa kovaa käyttöä kestävänä yleisveneenä. Juuri sellainen on uusi Magnum Cabin, selkeä käyttövene ilman ylimääräisiä mukavuuksia.

08.11.2022

Tekstivesa leppä

Kuvattomi tähti

Kenelle: Kalastajille, jotka uistelevat suurilla selillä myös kovissa keleissä. Mökkiläisille, jotka haluavat matkata kesäpaikkaansa mukavasti, turvallisesti ja kuivana.


Alumiinirakenteisesta Busterista muodostui jo vuosia sitten lähes yleisnimitys alumiinisille avoveneille, vähän samaan tapaan kuin Mono oli hiihtokengille.

Buster oli avovene vuoteen 2007 saakka. Silloin markkinoille tuli muotoilultaan valtavirrasta poikkeava Buster XXL AWC (All Weather Cruiser/Cabin). Tuosta ei tullut menestysmallia.

Vuonna 2018 oli vuorossa kaikkien aikojen suurimman Busterin rungolle tehty Buster Phantom Cabin.

Tämän vuoden keväällä Buster sitten teki uuden yrityksen keskikokoisten koppiveneiden markkinoille, kun se esitteli Super Magnumin runkoon tehdyn Magnum Cabinin. Nyt resepti tuntuu toimivalta.

Magnum Cabin on selkeästi sopusuhtaisin Busterin tähänastisista kabiini-veneistä. Silmiinpistävää uutuudessa on ilmeisesti jo suunnittelun lähtökohtana ollut selkeys ja veneen kaikkien tilojen helppo käytettävyys.

Veneessä on avotila takana ja edessä. Keskellä on suuri-ikkunainen kajuutta, jossa on tilat kuskille ja neljälle matkustajalle.

Kabiinissa on käytännössä tilaa viidelle hengelle. Kuski istuu omalla paikallaan tyyrpuurissa ja käytävän toisella puolella on penkki apukuskille. Ohjaajan takana on pitkittäinen istuin, johon mahtuu kaksi henkeä.

 

Avotilaan sijoitettava ulko-ohjaamo on ainakin kalamiehille ja yksin liikkuville mieleen. Hinta on noin kolmen tuhatta euroa.

Ohjaamo on hyvä ja kiitoksen ansaitsee vakiovarusteena oleva 16-tuumainen Q-näyttö/plotteri.

Kajuutassa on helppo kulkea. Istumapaikkoja on viidelle, vaikka veneen kantavuus on 8 henkeä.

Kajuutassa on helppo kulkea. Istumapaikkoja on viidelle, vaikka veneen kantavuus on 8 henkeä.

Buster Magnum Cabin

Pituus 7,58 m, leveys 2,55 m, paino 1 650 kg (ilman moottoria), valmistusmateriaali alumiini/lujitemuovi, henkilöluku 8, CE-luokka C, tehosuositus 225-300 hv perämoottori, koeajomoottori Yamaha F300XSB 300 hv, polttoainesäiliö 280 l

Vakiovarusteet mm. Buster Q 16” -plotteri, hydrauliohjaus, lasinpyyhkijät, trimmitasot, kattoluukku, uimatikkaat, alumiiniturkki, varustekaari

Lisävarusteet mm. varustepaketti Comfort Edition (lämmitin, verhot, keulapotkuri, kaksoisakkujärjestelmä) 7 500 €, Premium Edition (lisäksi keulaporras, vesihiihtokaari, jääkaappi ym. 12 500 €, ankkurivinssi taakse, ulko-ohjauspiste, maasähkö, tutka, AIS, rungon pintakäsittelyt

Hinta alkaen 117 500 € perusvarustuksella, koeajomoottorilla 124 500 € (lukuisia syystarjouksia)

Valmistaja Inhan Tehtaat Oy Ab

Valmistusmaa Suomi

Lisätiedot

Buster

Buster jälleenmyyjät

 

Lue myös nämä

X