Tilaa
Testit

Testissä Wellcraft 355 Commuter + 3 x Mercury 350 L6 Verado – Legendan paluu

Amerikkalainen Wellcraft on yksi tunnetuimpia venemerkkejä ja nyt se on tehnyt paluun myös Suomen markkinoille. Kuin vanhojen aikojen kunniaksi vauhdista vastaa kolme moottoria, jotka tuottavat yli 50 solmun huippunopeuden.

16.01.2024

Tekstivesa leppä

Kuvatmarkus pentikäinen

Kenelle: Kahden hengen hienoksi retki-, matka- tai edustusveneeksi. Kauniina kesäpäivänä veneellä tekee meriretken isokin väkimäärä, tosin ilman majoitusmahdollisuutta.

Ansio Wellcraftin tunnettuudelle kuuluu televisiosarja Miami Vicelle, jota esitettiin Suomenkin televisiossa usean vuoden ajan 1980-luvun loppupuolella. 34 vuoden jälkeen suu levisikin hymyyn, kun Helsingin Uivan laiturissa seisoi uuden aallon Wellcraft, nykymuodin mukainen, pystykeulainen jenkkivastine Axopareille, Saxdoreille ja monille muille.

Tosin uudessa Wellcraftissa ei amerikkalaisuudesta enää ole jäljellä kuin nimi. Merkin valmistus- ja käyttöoikeudet siirtyivät muutama vuosi sitten ranskalaiselle Beneteau-Groupille, jonka meillä tunnetumpia tuotteita ovat esimerkiksi Jeanneau, Beneteau, Prestige ja Delphia-veneet. Ja Wellcraft 355 valmistetaan Puolassa Beneteaun tehtailla.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X