Tilaa
Testit

Testissä Willy´s X8 – Senteistä kiinni

Muodinmukaisessa yhteysveneessä pitää olla keskikajuutta, keula- ja takakannet, usein keulakajuuttakin. Mutta rungon mitat pakottavat kompromisseihin, kuten Willy's X8:ssa.

16.03.2023

Tekstivesa leppä

Kuvattimo sarkkinen

Kenelle: Saarimökille tai muualle saaristoon kulkua varten perheelle tai kahdelle pariskunnalle yhteysveneeksi.


Suomi on aina vaan enemmän yhteysveneiden maa. Kaikki suomalaiset eivät tee pitkiä venematkoja, kalasta tai edes käy veneillään retkillä nauttimassa kauniista kesäpäivistä. Ei, he tarvitsevat venettä päästäkseen mökilleen tai muulle hankalan automatkan päässä olevalle kesänviettopaikalleen.

Ei siis ole ihme, että tavallisenkin mökkiläisen tavoiteltavissa oleva sadan tuhannen euron hintaluokan uutuus herättää mielenkiinnon. Sitä lisäävät etenkin tilat ja ominaisuudet, professionaalinen ulkonäkö ja kotimaisuus, jotka tyypillisesti liittyvät vähän hintavampiin veneisiin.

On siis tartuttava härkää sarvista ja venettä ratista, kun pienen Targan, Nord Starin tai Sargon näköisen veneen saa puolella noiden lähes ikonisiksi laskettavien merkkien hinnasta. Tällainen vene on – ainakin paperilla – uusi Willy´s X8.

Willy´sin pohja on merkin perustajan ja suunnittelijan Hannu Björkmanin käsialaa. Hän on päätynyt erikoiseen porraspohjaan, jossa on porras molemmissa pohjan lappeissa, mutta kölilinja on yhtenäinen. Nousulistat kuitenkin jatkuvat samoilla sijainneilla niin rungon etuosassa kuin takaosassakin. Yleensä listojen sijaintia muutetaan portaan jälkeen.

Willy´sin pohjassa on kolme paria nousulistoja ja porras, joka ei kuitenkaan jatku kölin yli. Köli on yhtenäinen keulasta perään asti.

Laiturilta ensi kertaa katseltuna uutuus vaikuttaa lupaavalta. Takana on avotila, samoin keulassa, vaikka keulan avotilasta suurimman osan haukkaa matkustamon eteen jäävä kajuutta. Matkustamon molemmilla puolilla on kulkukannet, joille kajuutasta päästään molemmin puolin.

Willy´s X8

Pituus 7,85 m, leveys 2,85 m, paino 1900 kg, valmistusmateriaali lujitemuovi, henkilöluku 7, makuupaikkoja 1, CE-luokka C, tehosuositus 225-300 hv, koeajomoottori Yamaha F225, polttoainesäiliö 190 l

Vakiovarusteet mm. tuulilasinpyyhkijä, kemiallinen wc, keulapotkuri, hydrauliohjaus, lepuuttimet, radio/soitin, sähköinen kattoluukku

Lisävarusteet mm. karttaplotteri, trimmitasot, lämmitin, tuulilasinpyyhkimet kaikkiin etuikkunoihin, Line­deck-kansipinnoite, jääkaappi, taka-avotilan pöytä, pohjamaalaus, hytin verhot, avattava takaikkuna

Valmistaja Willy’s Boats Ab, Pietarsaari, valmistusmaa Suomi, myynti E3-Marin, Porvoo, lisätietoja Willy’s Boats ja e3-Marin

Hinta alkaen 102 900 € Mercury F225 DTS-moottorilla, koeajomoottorilla ilman lisävarusteita 108 700 €

Lue testi Kipparista 3/2023

Lue myös nämä

X