Tilaa
Testit

Kevyet veneilyasut vertailussa

Ihanteellinen moottoriveneilijän asu on kevyt ja yksinkertainen, mutta tarjoaa tarvittaessa hyvää suojaa huonolla kelillä. Laitoimme kevyet veneilyasut kovaan käyttötestiin.

15.10.2015

TekstiAnton Kalland

KuvatAnton Kalland

Sydvesti ja pvc-sadeasu on yli sata vuotta vanha, hyväksi havaittu ja edelleen tosikäytössä oleva meriasu. Esimerkiksi pohjoisilla valtamerillä liikkuvien kalastusalusten merimiehet pukeutuvat yhä lähes muuttumattomina pysyneisiin pvc- eli polyvinyylikloridi-asuihin. Rankassa työkäytössä koreat kalvoasut kymmenine taskuineen ja teknisine kankaineen eivät ole parhaimmillaan.

Purjehduskäyttöön tai ammattiveneilyyn tarkoitettuja veneilyasuja valmistavia yrityksiä löytyy paljon, mutta täysin moottoriveneilijän näkökulmasta suunniteltua vaatemallistoa en onnistunut löytämään yhdeltäkään veneilyvaatevalmistajalta.

Edellinen Kipparissa julkaistu veneilyasujen testi tutki veneilyvaatteiden parhaimmistoa, mutta testiin toimitetut takit olivat kaikki enemmän tai vähemmän raskaaseen purjehduskäyttöön sopivia. Tällä kertaa halusimme ottaa suurennuslasin alle nimenomaan moottorivenekäyttöön sopivammat kevyet veneilyasut.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X