Tilaa
Jutut

Käytettyä ajamassa: Nimbus 28 DC – Ruotsalaiseen tyyliin

Daycruiserista tulee mieleen matalalla rungolla ja viistoilla etuikkunoilla varustettu keulahytillinen vauhtivene. Tämä Nimbus on paljon muutakin.

17.10.2020

Tekstija kuvat Juha Nieminen

Kenelle: Hyvän sään matkavene koko perheelle. Muutama vieraskin mahtuu viikonloppuretkille mukaan, kiitos avotilan ison pedattavan sohvaryhmän.

Nimbus on ruotsalaisen veneteollisuuden perikuva. Sen maine koki kuitenkin kolauksen vuonna 2012, kun yritys ajautui konkurssiin. Tuotannon jatkamisesta kilpaili myös suomalainen Bella, mutta veistämö sai uudet omistajat Ruotsista.

Kuusi vuotta myöhemmin osat vaihtuivat, kun Nimbus osti Bellan.

Tämän Nimbuksen runko ja hyttirakennelma ovat harvinaisen korkeat. On haastavaa nousta veneeseen. Keulassa ei ole tikkaita ja ankannokka kaareutuu alaspäin.

Kun veneeseen on päässyt, on kansilla turvallista liikkua. Sivukannet loppuvat kuitenkin parikymmentä senttiä ennen avotilaa, joten tarkkana pitää olla.

Keulassa on iso ja syvä ankkurilaatikko, mutta sitä ei voi käyttää, koska sähköinen ankkurivinssi on ruuvattu sen kanteen kiinni. Kiinnitysratkaisu on käsittämätön, sillä koko ankkuripelin voima välittyy laatikon kannen saranoiden kuuteen peltiruuviin. Valitettavasti ruuvien kautta on jo valunut vettä keulan patjoille ja verhoilulle.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X