Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Näyttelyt

Vene 19 Båt: Kiinnostaisiko presidentti Kekkosen ”kalavene”? Kultaranta VI myynnissä messuilla

Helsingin Vene 19 Båt -messuilla on myynnissä hieno pala valtiollista veneilyhistoriaa, nimittäin Kultaranta VI -vene, jolla presidentti Kekkonen innokkaana kalamiehenä vietti aikaa myös virkatehtävien ulkopuolella.

17.02.2019

Tekstija kuvat Jukka Hiiro

Helsingin Vene 19 Båt -messuilla on myynnissä hieno pala valtiollista veneilyhistoriaa. Messuilla myynnissä on nimittäin Neste Oy:n presidentti Urho Kekkoselle vuonna 1973 lahjoittama Kultaranta VI -vene.

Vene on malliltaan Finmar Commodore, joka aikanaan oli Naantalin Kultarannassa toimien presidentti Kekkosen virkaveneenä kesäaikaan. Tiedossa on myös, että innokkaana kalamiehenä Kekkonen vietti aikaa veneellä myös virkatehtävien ulkopuolella.

Kultaranta VI on kunnostettu 2000-luvulla ja sen tiedetään olleen käytössä Saaristomerellä. Venettä myyvät nykyiset omistajat ostivat sen vuonna 2015, ja kesäisin se on viime vuosina ollut Helsingissä Katajanokan laiturissa.

Veneen kerrotaan olevan erinomaisessa kunnossa ja se myydään tarjousten perusteella. Tarjouksia voi jättää messujen ajan eli 17. helmikuuta saakka.

Vene on nähtävissä messuosastolla 3h31.

Presidenttien Kultaranta-veneiden historiasta voit lukea täältä.

Kultaranta VI

Pituus 7,05 metriä

Leveys 2,85 metriä

Syväys 0,75 metriä

Paino noin 2,8 tonnia

Moottori Volvo Penta AD 41 DP-A, diesel 200 hv (vuonna 2002) varustettuna turboahtimella (uusittu vuonna 2018)

Matkanopeus 20-25 solmua

Lue myös nämä

X