Tilaa
Testit

Videomaistiaiset kolmen kovan kalaveneen vertailusta – Aaltomarine 500 DC, FishPro 50 ja Tuna 500 TT

Vielä muutama vuosi sitten suurin osa heittokalastusveneistä tuli lajin valtamaasta Yhdysvalloista, mutta koska tällä hetkellä näiden jenkkiveneiden tuonti Suomeen on jäissä, ne jätettiin pois vertailusta. Kolmikoksi valikoitui Aaltomarine Suomesta, Fish Pro Venäjältä ja Tuna Ukrainasta.

11.09.2019

TekstiTimo Sarkkinen

Kalavenemarkkinoilla eletään mielenkiintoista aikaa. Etenkin heittokalastus monine alalajeineen on vahvassa nosteessa, ja se näkyy sekä varusteissa että veneissä. Yhä useampi valmistaja on ryhtynyt tekemään erikoismalleja, joissa on korotetut heittotasot, vapalaatikot ja muut halutut herkut.

Vertailuun haluttiin otos suosittua luokkaa edustavista, pyöreästi viisimetrisistä alumiinirunkoisista heittokalastusveneistä. Koska tuplapulpettimalleja on markkinoilla eniten, rajasimme ehdokkaat niihin.

Vielä muutama vuosi sitten suurin osa heittokalastusveneistä tuli lajin valtamaasta Yhdysvalloista, mutta koska tällä hetkellä näiden jenkkiveneiden tuonti Suomeen on jäissä, ne jätettiin pois vertailusta. Tarjonnasta saatiin muodostettua kaikin puolin kutkuttava Suomi-Venäjä-Ukraina -maaottelu.

Kotimaisista malleista vertailuun valikoitui Aaltomarine 500 DC. Videon veneestä näet alta.

Maaottelun venäläisedustaja on Fish Pro 50, jonka valmistaja Vboats tunnettiin aiemmin Volzhanka-nimellä. Videon veneestä näet alla.

Ukrainasta vertailuun löytyi Tuna 500 TT. Nimenvaihdoksen kokenut merkki esiintyi meillä ja muualla aiemmin valmistajansa UMS:n nimellä. Videon näet alla.

Koko vertailu lopputuloksineen on luettavissa Kipparista 9/2019

 

Lue myös nämä

X