Tilaa
Testit

Monitoiminäyttöjen jalat vertailussa – Kestää vai ei kestä

Elektroniikan määrä veneissä lisääntyy. Samaan aikaan näyttöjen koko ja paino ovat kasvaneet. Yhä yleisempää on kahden tai useamman näytön käyttäminen samanaikaisesti. Asentamista helpottavat varta vasten suunnitellut jalat, jotka mahdollistavat näytön kallistamisen ja asentamisen pienellekin pinnalle.

20.09.2024

TekstiJari Rannisto

KuvatMarkus Pentikäinen

  • Berkley Frusde
  • RAM-D-115-C
  • Scotty 5-173
  • VN Mount 2,25” L

Tutkien sekä viisto- ja liveluotainten kuvan tulkitseminen on sitä helpompaa mitä isompi näyttö. Erityisen hyvin tämä tulee esiin, jos haluaa jakaa näytön useampaan näkymään. Kalaveneissä uuden elektroniikan esiinmarssi näkyy ehkä kaikkein selvimmin, mutta isommat näytöt ovat yleistyneet myös huviveneissä. Samalla kehitys on kasvattanut näyttöjen kokoa ja painoa.

Miksi erillinen jalka?

Vene-elektroniikassa näytön asennusvaihtoehtoja on useita. Eniten tilaa vaatii uppoasennus, joka on toimiva vaihtoehto hytillisissä veneissä, joissa laitteita ei ole tarkoitus missään vaiheessa irrottaa.

Toinen yleinen tapa on kiinnittää laitteen oma haarukkajalusta esimerkiksi pulpettiin. Laitetta voidaan silloin kallistaa ylös ja alas, mutta ei sivusuunnassa. Kaksi rinnakkain asennettua haarukkajalustaa vaativat myös leveän tilan, jotta laitteet pystytään kiinnittämään ja irrottamaan.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X