Tilaa
Testit

Aaltomarine 650 Fish – Isompi ehdokas

Pääsimme ottamaan maistiaiset Aaltomarinen suurimmasta 650 Fish -mallista. Se on perusidealtaan 550-mallin kaltainen, mutta tarjoaa vielä paremmat meriominaisuudet ja vielä enemmän kalastustilaa.

14.12.2018

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatTimo Sarkkinen

Ainut valmistunut Aaltomarine 650 Fish -yksilö on varustettu keskipulpetilla ja palvelee merellä liikkuvaa heittokalastajaa. Pienikokoiseen pulpettiin – joka muuten on sama kuin 550:ssä – liittyy etunsa ja haittansa. Tilaa säästyy tuntuvasti, mutta toisaalta pulpetti ei anna kuskille ja vieruskaverille kunnon suojaa, ei leveys-, eikä varsinkaan korkeussuunnassa.

Ohjaamon penkiksi on valittu nojaustuki, joka mahdollistaa nopean siirtymisen kuskin paikalle ja siitä pois. Kahdelle penkki on kuitenkin ahdas.

Perätasoon integroitu taitettava penkki on tässä mallissa vakiona. Pientä tuotekehittelyä vielä tarvittaisiin, sillä kiinteästi asennetut istuin- ja selkänojatyynyt ovat sateen jäljiltä märät. Niitä ei voi suojata hupuilla samaan tapaan kuin erillispenkkejä. Kyytiläiset kaipaisivat myös kahvoja.

Kuten pienemmässä mallissa, myös 650:ssa tilaratkaisut ovat räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan. Erilaiset penkit ja pulpetit ovat siis mahdollisia. Keskipulpetin ohella vene on tilattavissa sivupulpetilla varustettuna tai tuplapulpettiversiona.

Iso avovene on jykevä ja pehmeäkulkuinen matkakumppani terävässäkin meriaallokossa. Runkoäänet ovat vaimeat, lähes olemattomat, joten tässäkin mielessä vene on sukua pienemmälle mallisisarelleen. 650 FISH:in vakiovarustukseen kuuluvat automatiikan ohjaamat trimmitasot, joilla kulkuasento pysyy mukavana haastaviinkin aallonsuuntiin ajettaessa.

Koeajoveneen potkusta vastaa 200-hevosvoiman Mercury Verado. Huippunopeutta saatiin kahden hengen kuormalla nyt 36 solmua, mutta veneen pohja oli kauden lopussa likainen. Puhtaalla pohjalla nopeudeksi on mitattu valmistajan mukaan 41 solmua.

Lue lisää pienemmästä 550 Fish -veneestä Kipparista 12/2018.

 

Lue myös nämä

X