Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

AMT 190 R – Keskipulpetti voimissaan

Keskipulpettiveneet olivat yhden aikakauden suosikki, kunnes tuplapulpettiveneet miltei syrjäyttivät ne. Muotivirtauksista huolimatta malli puolustaa yhä paikkaansa, josta AMT:n tulkinta on hyvä osoitus.

17.06.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatArto Wiikari/Otavamedia

AMT on kotimainen venevalmistaja, jolla on pitkät perinteet. Aiemmin veistämö tuotti alihankintana veneitä muille valmistajille, josta kumpusi halu ja tietämys viimeistellä pienetkin yksityiskohdat mietitysti loppuun saakka.

Vuonna 2005 lanseerattu AMT:n oma mallisto vakiinnutti nopeasti asemansa markkinoilla, ja on siitä lähtien ollut tasaisen vahva vaikuttaja pohjolassa. Näin siitäkin huolimatta, että veneet eivät ole koskaan erottuneet valtavirrasta tai herättäneet sen kummemmin huomiota. Pikemminkin ne ovat olleet massaan sulautuvia vakuuttavan päteviä suoriutujia.

Mallistoa on vuosien saatossa uudistettu vain varovasti ja vähän. Kun perustyyli on ajaton, ei äkkinäisiä muutospaineitakaan synny.

Eniten muutos näkyy linjojen terävöitetyissä kulmissa, mutta muutoin värimaailma ja olemus ovat pääosin ennallaan.

190 R on malliston R-sarjan suurin, johon kuuluu kolme keskipulpettivenettä.

Tilankäytön filosofia

Tässä keskipulpettiveneessä istutaan kuten pienessä bowriderissä, eli kaksi vierekkäin pulpetin takana. Mutta kun bowrideriin riittää yksi keskikäytävä, niin keskipulpettimalliin käytäviä täytyy saada kaksi.

AMT-veneissä ratkaisu on persoonallinen. 190 R -veneen keulassa on samanlaiset pitkittäiset sivutuhdot kuin kaksoispulpettiveneissä yleensä. Oletettavasti ratkaisulla halutaan luoda huvivenemäisempi tuntu muuten työvenemäiseen järjestelyyn.

Takapenkki on tuttuun tapaan kolmelle mitoitettu täysleveä sohva.

AMT on hyväksytty seitsemälle. Pulpetin taakse mahtuu viisi matkustajaa, ja täydellä kuormalla kaksi sijoittuu etuistuimille.

Lue esittely Kipparista 6/2019.

 

Lue myös nämä

X