Tilaa
Testit

AMT 230 BR

Uusi AMT 230 BR on kuin vuosikymmenten kehityksen kaino ilmentymä. Se näyttää tavalliselta avokeulaiselta tuulilasiveneeltä , mutta kokoa sillä on yhtä paljon kuin muutaman vuosikymmenen takaisessa kahden kajuutan matkaveneessä. Tehoa siinä on kolminkertaisesti tuohon takavuosien matkaveneeseen nähden.

04.11.2015

TekstiKarel Kakko

Kuvat Timo Sarkkinen

Kontiolahdelta lähtöisin olevan AMT-Veneet Oy:n oma venemallisto täyttää virallisesti ensi vuonna kymmenen vuotta. Sitä ennen veistämö toimi pitkään sopimusvalmistajana Konekeskolle ja valmisti Yamarineja alihankintana. Kokemusta veneiden tuotannosta on siis jo aikoja ennen oman malliston tuomista markkinoille.

Alunperin kolmen veneen laivueesta koostuva mallisto puhui muotoilullisesti selkokieltä, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi, minkä veneiden kanssa uutuuksien oli määrä kilpailla.

Tänään AMT:llä on malleja yhteensä 13, joista neljä on tuplapulpetillisia avokeulamalleja.

Nyt sekä Yamarinin että AMT:n mallisto alkaa väkisinkin ikääntyä. Ei niinkään siksi, että neutraalissa ulkoasussa olisi mitään toiminnallista ongelmaa tai että veneiden käyttö olisi niinkin pienessä ajassa kuin kymmenessä vuodessa ratkaisevasti muuttunut. Syy löytyy kiristyvästä kilpailusta, joka saa pienemmätkin valmistajat kosiskelemaan potentiaalisia asiakkaita yksilöllisyydellä.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X