Tilaa
Testit

Westline 34 – Aristokraattinen säväys

Westline on Ruotsissa tehty vene, joka henkii hieman brittiä, hieman jenkkiä ja luonnollisesti myös skandinaavista tyyliä. Kokonaisuus jätti miellyttävän, jopa juhlavan yleisvaikutelman, mutta muutamat perusasiat vaativat vielä parannusta.

03.04.2012

TekstiKarel Kakko

KuvatSeppo Evinsalo/Otavamedia

Koeajamamme 34 on veistämön lippulaiva, josta on saatavilla myös kovakattoinen Coupémalli. Alunperin kyseinen vene kantoi nimeä Westline 34 Targa, mutta kyseisestä lisänimestä on viime syksynä luovuttu. Sillä ainakin poistettiin vahva mielleyhtymä Fairline 34 Targaan, ja onpaTarga nimen käytöstä väännetty Euroopassa kättä myös Botnia Targan, eli kotimaisten Targa-veneiden osalta.

Ruotsalaisen Westline-veistämön lippulaivassa on runsas käsityön leima. Puuosat ovat tummaa, satiinimaiseksi lakattua saksanpähkinäpuuta. Käsityö ja ylenpalttinen viimeistely jättävät kuitenkin jälkensä myös hintalappuun.

Ulkopentteri on tuhdin ja näyttävän näköinen, vaikka ratkaisu ei mahdollista yläkaappeja. Päädyssä on baarikaappi, jota luonnollisesti voi soveltaa myös muiden kuin nestemäisten elintarvikkeiden säilyttämiseen.

Veneen ylellisyyttä huokuva ulkoasu noudattelee ajatonta kaavaa. Siinä ei ole muodillisia oikkuja, joiden perusteella veneen vuosimallin pystyisi haarukoimaan. Se lienee ollut tarkoitus. Targa-kaari on kookas ja ulottuu peräpeilin tasalle asti, ja on yhdessä poikkeuksellisen korkeiden ja pitkien sivukaiteiden kanssa hallitseva elementti.

Lue testi Kipparista 4/2012

Tekniset tiedot

Pituus 10,15 m
Leveys 3,40 m
Paino n. 6 000 kg (ilman moottoria)
Pa-säiliö n. 550 litraa
Makeavesisäiliö n. 250 litraa
Henkilöluku 8
Teho 330–400 hv
Koeajomoottori Volvo Penta D6, 370 hv
CE-luokitus C (rannikko)
Hinta alk. 243 900 e, 330 hv dieselmoottorilla
249 500 e, koeajomoottorilla
Valmistaja Westline Boats AB, Trollhättan, Ruotsi,
www.westlineboats.se

Lue myös nämä

X