Tilaa
Testit

Arkistovideo: Targa 32 – Yhteysveneiden aatelinen

Targa on taas kerran osoittanut olevansa mitä mainioin kulkuneuvo edustavaan ja mukavaan yhteysliikenteeseen.

28.07.2019

TekstiKarel Kakko

KuvatSeppo Evinsalo/Otavamedia

Joillekin matkanteko veneellä tapahtuu säiden ja veneen ehdoilla – siis sään huonontuessa aikaa vietetään veneessä tai satamassa, odotellen sään paranemista.

Targassakin voi odotella parempaa säätä, ja usein se tehdään samalla kun matka taittuu. Onhan nimittäin niinkin, että jos veneen hankkii nimenomaan matkanteko- eikä pelkästään ajanviettovälineeksi, niin silloin perille pääseminen voi olla veneessä vietettyä aikaa jopa tärkeämpää. Ja kun perille pääsy on tavoite, niin matkasta ei ainakaan jatkuvasti haluta tehdä seikkailua, jolle pukeudutaan haalareihin ja syydvestiin.

Ei, Targassa olo on kuin ensiluokan junavaunussa, jonne asuksi sopii mainiosti ”smart casual”. Väliaikaista vaihtelua kaipaavat pistäytynevät huonon sään sattuessa kohdalle ulko-ohjaamon puolella virkistäytymässä.

Rehellisyyden nimissä siis on vaikea kuvitella missä muussa 32 jalan moottoriveneessä matkanteko sujuisi yhtä rentouttavan mukavasti ja vaivattomasti kuin Targassa.

Eikä mukavuus tässä tapauksessa rajoitu ainoastaan kuljettajaan, vaan kaikki todellakin matkustavat herroiksi ja rouviksi.

Lue testi Kipparista 2/2014

Lue myös nämä

X