Tilaa
Testit

Beneteau Swift Trawler 30 – Kuin pieni laiva

Swift Trawler herättää hyvän kysymyksen: miksi yläohjaamojen suosio on vähentynyt? E tenkin Swiftin kokoinen kattokansi oleskelumahdollisuuksineen luo aivan toisenlaisen t unnun ja ulottuvuuden veneellä lomailuun. Ja nyt on kyse 30-jalan kokoluokasta.

09.06.2016

TekstiKarel Kakko

KuvatKarel Kakko ja Pasi Nuutinen

Ei uskoisi, että tulee kuluneeksi 13 vuotta Beneteaun ensimmäisen Trawler-mallin lanseerauksesta. Siinä määrin ajassa konsepti on. Peli avattiin vuonna 2003 42jalkaisella mallilla, jonka jälkeen mallisto on laajentunut sekä isompiin että pienempiin versioihin.

Näiden matkaveneiden tyylillinen ja henkinen esikuva on amerikkalainen Grand Banks, jota ei ole edes yritetty pilkuntarkasti jäljitellä. Siitä on vain haettu vaikutteet ja poimittu parhaat oivallukset ja ratkaisut nykyaikaiseen ja kustannustehokkaaseen sarjatuotantoon.

Swift Trawler 30 on mallisarjan pienin vene, ja siksi juuri suomalaiselle mielenkiintoinen.

Aito lomavene

Jo alkuun on selvä, että Swiftissä yksi keskeinen tavoite on asumismukavuus. Sitä kaivataan pitkillä matkoilla; sellaisilla joille trawlerit nimensä mukaan on tehty. Eikä kyse ole mistään kilpajuoksusta makuupaikkojen lukumäärällä – Swift Trawler 30 on parhaimmillaan pariskunnalle, sillä varsinaisia makuukajuuttoja perusversiossa on vain yksi, keulassa. Kajuutta on keulan täyteläisen muodon mukaan leveä ja avara.

Salongin sohva on vuodesohva, joten siihen majoittaa käden käänteessä kaksi satunnaista vierailijaa. Nimenomaan käden käänteessä, sillä sohvan muuntamisoperaatio sujui todella alle minuutissa.

Beneteausta tekee salonkimajoituksen osalta erilaisen moneen muuhun veneeseen verrattuna ohjaamon ovi sivukannelle. Se tekee salongin takaosasta vuodesohvineen oman, erillisen osansa omassa rauhassaan, kun salongin jakaa verholla kahtia. Näin keulakajuutta on yhä käytettävissä vapaasti, ilman että on tarpeen kulkea salongin läpi.

Swift Trawler 30:sta on olemassa myös kahden makuukajuutan muunnos, mikä puhuttelee enemmän veneellä matkailevia lapsiperheitä. Toinen makuukajuutta sijaitsee tällöin toilettia vastapäätä olevassa tilassa, josta uhrataan erillinen pesuhuone. Vuoteet ovat lisäkajuutassa kerrossängyssä.

Pöydän ympärille saadaan lisää istumatilaa varustamalla sohvan vetolaatikot istuintyynyillä. Tyyny-jalustamoduulit voidaan nostaa myös esimerkiksi avotilan puolelle.

Vetämällä kaikki neljä laatikkoa ulos ja siirtämällä selkänoja niiden päälle on vierasvuode kahdelle valmis. Pöytä on helpoin nostaa avotilan kattolipan alle.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 6/2016

Lue myös nämä

X