Tilaa
Testit

Esittely: Falcon BRs 4 – Uusin eväin suosikkiluokkaan

Falcon-malliperheen kuopus edustaa raikasta näkemystä siitä, miten pienen tuplapulpettiveneen tilat voi toteuttaa. Sentit on punnittu oikein etenkin ohjaamossa.

20.09.2023

TekstiTimo Sarkkinen Tekninen avustus Vesa Leppä, Marko Lysmä

KuvatTimo Sarkkinen Video Marko Lysmä

Kenelle: Kalastaville kaveruksille, joille laaja peräkansi ja etuavotila ovat selkeää hyötytilaa. Toimii toki myös huvi- ja yhteysveneenä.

Useimmat valmistajat uskovat tänä päivänä erillispenkeillä varustettuihin tuplapulpettimalleihin, joissa tuulilasien taakse jää 4–5 hengen matkustamo. Mutta ”toisinajattelijoitakin” löytyy. Bella-Veneet päätyi Falcon-perheen pienintä mallia suunnitellessaan sangen omannäköiseen, takapenkiltä ohjattavaan konseptiin.

Isommissakin Falconeissa on huomioitu vahvasti kalastajien vaatimuksia. BRs 4-mallin keskeinen idea oli sijoittaa ohjauspiste niin eteen, että perään jäisi kunnon kansitila – siis mitä houkuttelevin paikka vavanheiluttajille. Vastaavaa ei kotimaisissa pulpettiveneissä ole ennen nähnyt.

Erikoisuudeksi voi laskea myös valmistajan moottoripolitiikan. Nimittäin harvoin tässä kokoluokassa venettä tarjotaan pakettina vain yhdellä moottorivaihtoehdolla, joka on Mercury F60. Ilmankin moottoria vene on hinnoiteltu, mutta melko varmaa on, että muun järkikoneen valitseminen tulisi asennuskustannukset huomioiden kalliimmaksi.

Erillispenkeillä varustetuissa tuplapulpettiveneissä laaja takamatkustamo kutistaa väistämättä tilaa keulasta. Toisin kalustettu Falcon tuottaakin heti positiivisen yllätyksen niille, jotka kaipaavat laajaa etuavotilaa kalastukseen ja vaikkapa tavaroiden kuljettamiseen.

Vain keulapenkki kuuluu vakiokalustukseen. Se palvelee tavalliseen tapaan askelmana ja säilytystilana, auttavasti myös vavanheiluttajan tasona. Pulpettien eteen on puolestaan tarjolla lisävarusteena irrotettava istuinlaatikko.

Peräpenkillä mahtuu istumaan kolmekin aikuista hyvässä viimasuojassa.

Lue lisää Kipparista 9/2023

Falcon BRs 4

Pituus: 4,8 m, leveys: 1,98 m, paino: n. 460 kg ilman moottoria, valmistusmateriaali: alumiini/lujitemuovi, henkilöluku: 5, CE-luokka: C, tehosuositus: max. 60 hv, koeajomoottori: Mercury F60, polttoainesäiliö: 55 l

Vakiovarusteet: mm. taka-avotilan patjat, pulpettien väliovi, automaattinen pilssipumppu, 12 V pistoke

Lisävarusteet: mm. Lowrance tai Simrad 9″ -monitoiminäyttö, heittokalastustaso, takapenkin keskipatja, tuulilasinpyyhin, kuomu, satamapeite, kylkiteippaus, vesihiihtokaari, etuavotilan istuinlaatikko, alumiiniturkki, EVA-turkkipinnoite, anturiteline

Valmistaja: Bella-Veneet Oy, valmistuspaikka: Kuopio

Lisätiedot: Falcon Boats

Hinta: 18 450 €, koeajomoottorilla vakiovarustein 26 400 €

Lue myös nämä

X