Tilaa
Testit

Esittelyssä Alutroll 500 Megasnapper DC – Vakaa kyntäjä

Kotimaisen pienvalmistajan uutuusmalli tekee vaikutuksen vakavuudellaan, mutta koeajo todisti, että tylppäkeulaisella rungolla on huonotkin puolensa.

02.01.2023

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Vakaata venettä arvostaville heittokalastajille, jotka liikkuvat pääasiassa suojaisilla vesillä, eivätkä kaipaa kalustoltaan koreaa ilmettä.


Alutroll on leimautunut monien mielessä vahvasti kalaveneiden valmistajaksi. Vielä muutama vuosi sitten se keskittyi tekemään niitä yksilöllisesti räätälöityinä, mikä houkutteli vaativana tunnettua asiakaskuntaa, aktiivisia uistelijoita ja heittokalastajia.

Yllätyksiäkin on pieneltä merkiltä nähty. Liike-elämässä pitkän uran tehneiltä taustavoimilta ei ole esimerkiksi puuttunut rohkeutta pyytää Stefan Lindforsia kalaveneen suunnittelijaksi. Kipparissa 9/2020 esitelty Trollfisk sai ansaittua huomiota, mutta ei ole ainakaan toistaiseksi edennyt tuotantoveneeksi.

Tällä hetkellä Alutrollin miehiä pitävät kiireisinä ihan toisenlaiset kulkineet, mökkiläisten suosikkiluokkaa edustavat 4–5 metrin avoveneet. Näistä 410 Snapper testattiin Kipparin pikkuvenevertailussa 2/2021, ja kuluneelle kaudelle se sai rinnalleen nyt esiteltävän 500 Megasnapperin.

Megasnapper on runkomalliltaan aivan samanlainen kuin pienempi mallisisarensa. Yläperspektiivistä molemmat ovat lähes kenkälaatikon mallisia, kun laidat jatkuvat suorina pitkälle keulaan.

Suunnittelussa onkin tähdätty mahdollisimman laajaan turkki- ja tasotilaan. Vaikka Megasnapper on viisimetriseksi pulpettiveneeksi ihan tavallisen leveä (2,0 m), suorat ja kapeat laidat antavat arvokkaita senttejä niin kalastukseen kuin muuhunkin käyttöön.

Kuskin ja apukuskin pelkistetyt ”konttorit” on varustettu tukevilla kaiteilla.

Kuten pienemmässä mallissa, ison osan keulasta täyttää korkea heittotaso. Laitojen väliin hitsattu elementti myös jäykistää rakennetta, joten tässä suhteessa ostajalla ei ole valinnanvaraa. Taso on vakiona kaikissa neljässä malliversiossa.

Koko Alutroll-mallistoa yhdistää hitsattu, täysalumiininen rakenne, joka antaa veneille vahvasti työkalumaisen yleisilmeen. Kaikenlainen koreilu loistaa poissaolollaan.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 12/2022

ALUTROLL 500 MEGASNAPPER DC

Peräkuomulla voi varmistaa suojaisan mökkimatkan kelissä kuin kelissä. Pulpettien väliin tulevaa peitettä tarjotaan lisävarus­teena myös erikseen.

Pituus 5,1 m, leveys 2 m, paino n. 420 kg, valmistusmateriaali alumiini, henkilöluku 6, CE-luokka C, tehosuositus 50–60 hv, koeajomoottori Tohatsu MFS60

Vakiovarusteet mm. lukittavat säilytystilat 3 kpl, laitakaiteet, automaattinen pilssipumppu, vapatelineet, uimatikkaat, 12 V pistoke

Lisävarusteet mm. peräkuomu, pulpettien välipeite, takapenkin pehmuste ja selkänoja kaiteineen, kylki- ja pulpettiteippaukset, perän köysiboksit, erilaiset säilytyslaatikot ja kaiteet

Hinta koeajomoottorin kanssa vakiovarustein 29 490 €

Valmistaja Haltica Oy, Keuruu

Alutroll

Lue myös nämä

X