Tilaa
Testit

Esittelyssä Galeon 335 HTS – Koko perheen kesävene

Puolalaiset veistämöt tunnetaan alihankkijoina suurille, kansainvälisille venemerkeille. Maan veneteollisuuden ylpeys on kuitenkin oma Galeon.

12.04.2021

Tekstiari inkinen

Galeon 335 HTS ei ole enää aivan tuore tapaus. Vene esiteltiin ensimmäisen kerran parisen vuotta sitten, ja silloinkin se oli oikeastaan enemmän uudistettu versio aiemmasta 325-mallista kuin uusi, itsenäinen malli.

Kirjaimet veneen mallimerkinnässä tarkoittavat kovalla HT-katteella varustettua Sportcruiseria. Sporttisuus lienee enemmän markkinointi- kuin suunnitteluosaston luoma ominaisuus.

Myös koeajoveneen moottorivalinta syö uskottavuutta urheilullisuudelta. Veneessä on kaksi Mercury Mercruiser 4.5L -bensiinisisäperämoottoria, joiden yhteenlaskettu teho on 500 hevosvoimaa. Tehoa on hieman niukasti näin painavan kokonaisuuden liikuttamiseen. Huippunopeus nousee karvan yli 30 solmun, mutta matkanopeus järkevillä – ja taloudellisilla – kierroksilla on alle 25 solmua.

Mistä tunnistaa hyvän lomaveneen? Siinä on levollisen unen tarjoavat makuutilat ja retkiolosuhteet ylittävä toiletti. Pentterissä voi keittää muutakin kuin kahvia ja joka päivä ei tarvitse käydä kaupassa. Ja ennen kaikkea, sateella voi olla suojassa, auringolla avoimessa. Galeon tarjoaa tämän kaiken.

Pentteri on yksinkertainen ja selkeä. Työtaso on laadukas ja tuuletus tapahtuu kattoluukun kautta. Vakiovarustukseen kuuluva mikro vaatii maasähkön.

Ulkopentterin käyttö on tämän tyyppisessä veneessä kätevää.

Avotila on Galeonin viihtyisyyden keskipiste. Huolimatta suuren osan peittävästä katosta, avotila kylpee auringossa niin haluttaessa. Suuri, eri asentoihin lukittava kattoluukku päästää sisään valon ja ilman, avoin peräosa luo loputtoman avaruuden tunnun.

Avoimella perällä luodaan rantatunnelmaa. Jahtiluokan aluksissa tätä korostetaan mm. aurinkotuoleilla ja ruukkupalmuilla. Galeonin perässä on pöytäryhmän avulla rakennettava aurinkotaso, ja lisävarusteena saatavalle pidennetylle uimatasolle mahtuu myös se rantatunnelmaa luova aurinkotuoli.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 4/2021.

Lue myös nämä

X