Tilaa
Testit

Esittelyssä Master Pro 430 CC – Uudistettu pienokainen

Venäläisvalmistaja on karistanut pienimmästä mallistaan sitä pitkään leimanneen kulmikkuuden, mutta uudistus ei ole tuonut paljoa parannusta pintaa syvemmälle.

12.12.2021

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Satunnaisesti kalastavan mökkiläisen pitkälle ehdokaslistalle, kun etsinnässä on kompakti venepaketti hieman päälle kymppitonnin budjetilla.


Master Pron iäkkääseen runkoon perustuva sivupulpettimalli oli mukana pienten mökkiveneiden vertailussamme Kipparissa 2/2021. Nyt – voisi sanoa vihdoin – valmistaja on uudistanut mallin monta vuosikymmentä tuoreemman näköiseksi.

Edelleen tuttua 430 mallinumeroa kantava uutuusmalli on varustettu keskipulpetilla. Vaikka runko on uusi, veneen koossa ei näy suurta muutosta. Teknisistä tiedoista käy ilmi, että pituutta on vanhan mallin tavoin 4,3 metriä ja leveys on kasvanut kuudella sentillä 1,7 metriin. Huomattavin ero on painossa, jota on tullut lisää 50 kiloa.

Tehosuositus on silti pidetty samana. ”Paperilla” moottorin voi valita 10–30 hevosvoiman väliltä, mutta käytännössä on lähes varmaa, että kaksikymppistä pienemmällä venettä ei tulla markkinoimaan ja myymään.

Ruuhesta nykypäivään

Edeltäjänsä tavoin täysalumiininen vene antaa huolettoman ensivaikutelman. Kaikki rakenteet ovat tukevia CE-luokituksen D-kategoriaan, eli suojaisille vesille suunniteltuun pikkupaattiin.

Siinä missä vanha malli huokui kantikasta työkalumaisuutta, uuden muodoissa on jo ihan harkittua pehmeyttä. Ruuhimainen ilme on mennyttä, ja tuskinpa kukaan jää sitä kaipaamaan.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 12/2021.

Master Pro 430 CC

Pituus 4,3 m, leveys 1,7 m
Paino n. 250 kg ilman moottoria
Valmistusmateriaali alumiini
Henkilöluku 5
CE-luokka D
Tehosuositus 10–30 hv
Koeajomoottori Mercury F20, nelitahti
Vakiovarustus mm. takapenkin pehmuste, autom. pilssipumppu, sivukaiteet, rst-knaapit, uimatikkaat
Lisävarusteet mm. kuomu, kuljetus­peite, pulpetin huppuHinta alk. 6 990 €, pakettina Mercury F20 -moottorin kanssa vakiovarustein 11 990 €
Valmistaja Master Pro Ltd, Venäjä
Maahantuoja Waltic-boat­center, Helsinki

Lue myös nämä

X