Tilaa
Testit

Esittelyssä NorthSilver 525 Fish – Hopeakylkinen herkuilla

Venäläinen NorthSilver on noussut kiinnostavaksi merkiksi etenkin heittokalastajien keskuudessa. Viisimetristä bowrideria voi harkita huvikäyttöönkin, mutta parhaimmillaan se on kuitenkin apajilla.

16.04.2021

Tekstitimo sarkkinen

Kenelle: Innokkaan heittokalastajan ehdokaslistalle. Mahdollisuus sataheppaiseen moottoriin saattaa houkutella niitä, jotka haluavat liikkua liukkaasti kalapaikalta toiselle.


NorthSilver on komeankuuloinen merkki kansainvälistä huomiota ja menestystä tavoittelevalle venevalmistajalle. Suomalaisille tosin niin lähellä kotoista Silveriä, että usein kuulee kysyttävän, onko valmistajilla jotakin yhteistä.

Oli paljonkin 2000-luvun alkuvuosina. Ennen omaa mallistoaan venäläisvalmistaja nimittäin teki lisenssillä Silvereitä sikäläisille markkinoille. Sellaisiakin malleja syntyi, joita ei koskaan nähty meillä. Yhteistyö kuitenkin loppui jo kymmenisen vuotta sitten, ja tänä päivänä Pietarin lähistöllä toimiva tehdas keskittyy omaan kalavenepainotteiseen NorthSilver -mallistoonsa. Kotimaisten vaikutteiden sijaan NorthSilvereissä on vahvaa amerikkalaisilmettä. Eikä se ole ihme, sillä rapakon takaiset ja niiden kaltaiset kalaveneet ovat olleet pitkään suosittuja Venäjälläkin.

Nyt koeajoon saatu 525 Fish on runkopituudeltaan 4,85-metrinen bowrider, joka on perän uimatasojen kanssa lähellä mallinumeronsa mukaista pituutta. Ensivilkaisulla huomaa, että kyseessä on ilmeeltään mitä perinteisin leveärunkoinen heittokalastusvene. Mikään ei silti estä harkitsemasta sitä huvi- tai yleisveneenä.

Aloitetaan keulasta. Korotetulle tasolle kelpaa tietenkin nousta vapaa viuhtomaan. Laitakorkeus on hyvä – siis sopivan matala – ja heittotilaa on kahdellekin tason jatkuessa pulpetin väliin. Ne, jotka harkitsevat venettä huvikäyttöön, saattavat toki harmitella keulasta puuttuvia matka-ajon istumapaikkoja. Tai sitten eivät. Neljän hengen bowriderissa on kuitenkin suojaisinta istua tuulilasien takapuolella.

Ohjaamossa on veneen ainoat suuret muoviosat, käytännöllisesti muotoillut pulpetit. Kalustuksena on perinteiseen tyyliin erillisistuimet kuskille ja apukuskille. Runko on sen verran leveä, että niiden väliin jää riittävästi kulkutilaa.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 4/2021.

Lue myös nämä

X